De voor- en nadelen van laseren

Laseren is tegenwoordig helemaal een ding en het lijkt alsof iedereen om je heen aan het laseren geslagen is. Oké, wij geven toe dat het super chill is als je haren definitief weg blijven, maar toch vinden we het wel een grote stap. Waarschijnlijk wil jij er ook wel meer over weten, net zoals wij! Daarom zetten wij een aantal handige dingen voor je op een rij.

Het verwijderen van haar op ongewenste plekken vereist heel wat werk. Uren zijn we in de weer met scheren, epileren of harsen. En dan nog biedt het vaak niet het gewenste resultaat. Definitief ontharen is daarom een uitkomst! Het zorgt ervoor dat de haren verdwijnen en de haargroei stopt. Het voordeel is dat definitief ontharen een permanente werking heeft. Het is ook nog eens pijnloos én tijdbesparend.

Nadelen
Helaas het is nog steeds niet mogelijk om rode, grijze of blonde haren te verwijderen met een laser systeem, ook al wordt dat vaak beweert. Je hebt namelijk een bepaalde hoeveelheid pigment nodig om het te kunnen laten laseren, en dat hebben de lichtere haren niet. Ook kan het zijn dat je tijdelijk sproeten ontstaan, maar die verdwijnen vanzelf.

Voordelen
Het voordeel van laser ontharen is dat er in één flits meerder haren vernietigd worden. Een behandeling laser ontharen kost daarom ook minder, omdat het minder tijd kost dan elektrisch ontharen. Ook wordt deze behandelmethode vaak gezien als pijnloos, en daar doen we het voor! Ook bereikt de techniek van laseren veel beter de haarzakjes dan de IPL techniek.

Advies
Voor de behandeling mag je twee dagen niet je benen epileren of harsen. Hierdoor kunnen de haartjes niet effectief genoeg verwijderd worden. Scheren mag wel. Ze raden ook altijd aan om twee weken van te voren niet in de zon te zitten en een week na de behandeling ook.

Resultaat
De haarzakjes die tijdens de behandeling vernietigd zijn, zullen nooit meer terug komen. Dat komt doordat de haarfollikel is beschadigd.

READ NEXT:


>