De vragen die je jezelf moet stellen als je een tatoeage wil

Je hebt de knoop eindelijk voor jezelf doorgehakt: je neemt een eerste tatoeage. Yay! Deze zal natuurlijk voor de rest van je leven zichtbaar zijn, dus je wil wel de goede keuze maken. De volgende vragen moet je aan jezelf stellen voordat je die knappe tatoeage op je lichaam laat zetten. It’s a big decision! 

1. Mag ik een tatoeage?

Je zou misschien denken dat je altijd een tatoeage kan laten zetten als je het wil. Maar in sommige gevallen wordt het in tatoeageshops afgeraden om een tatoeage te nemen. Er wordt eigenlijk een soort wond gemaakt op je huid. Als je door bepaalde medicijnen of chronisch een lagere afweer hebt, kan je een tatoeage soms beter niet laten zetten. Als je op sommige plekken een geïrriteerde huid of een litteken hebt, doe je er goed aan om hier niet te tatoeëren.

2. Welke tatoeage wil ik?

Als je er zeker van bent dat je een tatoeage kan laten zetten, moet je ook voor jezelf nagaan wat je mooi vindt! Misschien heb je al meerdere designs in gedachten, maar denk je dat je jouw hele leven blij gaat zijn met die tatoeage? Zorg er voor dat je idee het liefst zo tijdloos mogelijk is. Als je het over 20 jaar nog steeds leuk denkt te vinden, is het waarschijnlijk een goede keuze. Laat je tatoeage ook ontwerpen door de tatoeëerder op papier. Als je nog twijfelt, kan je het ontwerp mee naar huis nemen en altijd nog je vriendinnen (en vriend) om hun mening vragen. Zorg dat je zeker bent van je ontwerp.

3. Waar wil ik mijn tatoeage laten zetten?

Bedenk goed dat een tatoeage niet overal gewaardeerd wordt. Bij sommige jobs is een tatoeage zelfs verboden. Als je risico’s wil uitsluiten, zijn er meerdere mooie plekken waar je een hidden tattoo kan laten zetten. Zo kan je dus wel eindelijk de tatoeage van je dromen laten zetten. En als je nu een bepaald design in gedachten hebt, maar twijfelt of je dat je hele leven leuk blijft vinden, is een hidden tattoo ook een oplossing. Heb je een lage pijngrens en zie je nu al op tegen het laten zetten van de tattoo? Dan is het ook slim om hem op een plek te zetten waar je huid dikker is.

4. Naar welke tatoeage shop ga ik?

Er zijn genoeg tatoeage shops in Nederland en de een is beter dan de ander. Doe voordat je een keuze maakt goed research. Bekijk online de reviews van een shop of vraag naar de meningen van vriendinnen met een tatoeage of andere bekenden. Je kan ook gerust bij verschillende tatoeage winkels langs gaan en vragen hoe ze te werk gaan. Ga gewoon eens langs voor een kennismaking. Je hoeft niet meteen een keuze te maken als je binnen bent. Zorg dat je je comfortabel voelt bij je keuze. Je kan het ten slotte niet overdoen!

Twijfel je toch nog een beetje over het nemen van een tatoeage?
> Bekijk dan deze ultieme tip

READ MORE:
De beste uitvinding voor iedereen die een tatoeage wilt
Eindeloos veel inspiratie voor een tatoeage op je pols
23 x de mooiste tatoeages voor jou en je beste vriendin

PHOTO CREDITS: weheartit