De wonderwerking van Vitamine C!

Vitamine C, een van de bekendste en misschien wel meest onderzochte vitamine. Maar is dit echt een wondermiddel? Er zijn talloze studies gedaan die de wonder werking van vitamine C aantonen. Vitamine C helpt je weerstand een handje, en houdt je botten, huid en gewrichten strek. Vitamine C  stimuleert daarnaast collageenproductie in de huid en helpt hiermee het verouderingsproces tegen te gaan.  Zeg maar dag tegen veroudering en rimpels.

Heb je je ooit afgevraagd waarom rokers (op leeftijd) vaak een slechte huid hebben? Elke sigaret rooft 25 mg vitamine C.  Veel mensen krijgen via hun voeding al te weinig vitamine C binnen. Als je daarnaast je lichaam belast, door bijvoorbeeld sigaretten of stress, dan loopt dat ‘kleine’ tekort al gauw op. Ben je vaak moe en lusteloos?  Vitamine C geeft je energie en zorgt ervoor dat ijzer beter wordt opgenomen. IJzer is de belangrijkste bouwsteen van hemoglobine. Hemoglobine is nodig om zuurstof te vervoeren vanuit uw longen naar alle delen van het lichaam. Als er minder zuurstof wordt vervoerd kunnen er klachten ontstaan zoals vermoeidheid, snel duizelig worden en hoofdpijn.

Hoeveel vitamine C heb je nodig en waar zit het in?

Wil je een keer zonder verkoudheid en griep het jaar door komen, dan mag je zeker wel tussen de 1 en 3 gram per dag nemen. Voor een overschot aan vitamine C hoef je niet bang te zijn,  je plast het eventuele overschot namelijk zo weer uit. Als je aan vitamine C denkt dan denk je waarschijnlijk al snel aan een sinaasappel. Gek  genoeg scoort de sinaasappel niet eens heel erg hoog. Om jullie op weg te helpen heb een top 5 gemaakt.

  • De gele paprika
  • Guavas
  • Boerenkool
  • Groene Kiwi’s
  • Broccoli

Om dagelijks aan je boost vitamine C te komen kan je er voor kiezen om een supplement te slikken. Let wel op, dit is een hulpmiddel en natuurlijk geen vervanger!