Detox foods

Jezelf gezond en krachtig eten? Door regelmatig detox foods te nuttigen zul je lekkerder in je vel gaan zitten en geef je tegelijk je weerstand een flinke boost.
Ik heb de meest ontgiftende voedingsmiddelen voor jullie op een rij gezet! Het goede nieuws is dat ze bijna allemaal tegenwoordig gewoon in de supermarkt te krijgen zijn.

Chlorella

Chlorella wordt beschouwd als een eerste klas ontgifter die in staat is alcohol uit de lever te verwijderen en daarnaast zware metalen uit lichaamsweefsel af kan voeren. Chlorofyl ondersteunt het optimale functioneren en reinigend vermogen van de lever.

De feiten op een rijtje:
– heeft een normaliserende invloed op de bloeddruk
– heeft een antibacteriële werking
– heeft een stimulerende werking op groei en herstel van weefsels
– geeft energie
– versterkt de weerstand.
– beschermt tegen schadelijke straling
– reinigt en ontsmet de darmen
– werkt anti-aging
– vermindert slechte geurtjes, zoals een deodorant dat doet (adem, lichaamsgeur, zweet, urine, stoelgang).

Naast chlorofyl bevat chlorella van nature nog een heleboel vitamines en mineralen. Zoals: A, B1, B2, B3, B6, B12 C, E  en calcium, ijzer, Kalium, Zink, Koper, Magnesium en aminozuren.
Daarnaast bevatten alle (donker) groene groenten, spinazie, boerenkool e.d. chlorofyl.

Broccoli

Broccoli helpt je ontgiften en het bevat DIM (Diindolylmethaan). DIM helpt het lichaam het overschot aan oestrogeen af te breken zodat er een uitgebalanceerde hormoonbalans ontstaat. Daarnaast zit broccoli boordevol vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Alle b vitamines (behalve b12) A, C & E en mangaan, kalium, magnesium, calcium,  zink en ijzer zijn in broccoli aanwezig.

Kokoswater

Kokoswater is laag in calorieën en bevat belangrijke mineralen en elektrolyten (o.a. kalium, natrium, calcium, fosfor en magnesium). Elektrolyten helpen bij het transport van voedingsstoffen en afvalstoffen van en naar de cellen. Ze zijn van belang voor de waterhuishouding en het handhaven van de juiste zuurgraad. Daarnaast bevat kokoswater anti-oxidanten als vitamine C.

Avocado

Het grootste fabeltje rondom avocado is dat je er dik van zou worden omdat hij zo vet is. Een avocado is inderdaad vet maar dit zijn juist hele goede vetten, die je nodig hebt voor een gezond hart en bloedvaten. Daarnaast heb je deze vetten nodig voor een goede hormoonbalans. Als je hormonen niet in balans zijn zul je minder makkelijk afvallen en is op gewicht blijven nog lastiger.

Avocado bevat weinig koolhydraten, en houdt daarmee je insulineproductie laag. Dat betekent minder snel trek hebt na het eten van een avocado en meer vet verbrand.
Avocado is rijk aan B vitamines, kalium, zink, koper, magnesium en vitamine C & E.

Gember

Lekker door je morning juice of smoothie. Je kunt er ook heerlijke thee van maken.

Gember heeft een ontstekingsremmend effect en werkt goed tegen misselijkheid. Gember helpt je bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Daarnaast is gember zuiverend en werkt pijnstillend. Het is een antioxidant, werkt antiseptisch (antibacterieel), ontgiftend, ademverfrissend, is goed tegen griep, verkoudheid, slijmvliesontsteking, vermoeidheid, hoge bloeddruk, hoofdpijn, migraine, misselijkheid, koorts en darmklachten.

Rode bieten

Bieten bevatten ontzettend veel foliumzuur. Daarnaast zitten ze boordevol vitamine C, B, mangaan, koper en ijzer en bevatten ze een flinke portie anti-oxidanten en fytonutriënten. Bieten ondersteunen lever ontgifting en werken kankerpreventief. De rode biet is een nitraatrijke groente. Nitraat heeft een positief effect heeft op het uithoudingsvermogen. Het zorgt ervoor dat de bloedvaten zich verwijden wat als resultaat heeft dat je bloeddruk daalt en je minder zuurstof gebruikt tijdens inspanning.