Deze fashion-regels moet je wél breken

Fashion regels. Hmm wat moeten we ermee? Sommige zijn daadwerkelijk handig, maar andere zijn echt niet meer van deze tijd. Blauw met zwart is een slechte kleurencombinatie? Sorry what!? Zwart met blauw is juist een kleurcombinatie die we maar al te graag dragen. Naast deze regel zijn er nog meer regels die we het liefst nu meteen verbannen. We leggen je uit waarom en hoe je het doet!

1. Donkerblauw en zwart gaan niet samen
Er bestaat (bijna) geen betere kleurcombinatie dan donkerblauw en zwart. Wij zijn er dol op, lees hier waarom deze combi nooit uit de mode raakt.

2. Verschillende printjes mag je niet samen dragen
Volgens deze regel zou je twee opvallende printjes niet samen mogen combineren. Saai! Wat dacht je van de beste combinatie ooit? Panterprint met streepjes kunnen echt wel samen! Als we ons aan deze regel zouden houden, kunnen we een paar hele coole combinaties niet meer kunnen dragen. Dat wil je toch niet? Een dikke yes voor verschillende printjes dus, en dit is hoe je het doet!

3. Kleine vrouwen mogen geen midi en maxi rokken dragen
Ben jij niet zo lang? Dan mag je deze regel zeker breken! Een lange rok staat jou juist prachtig. Onder een maxi rok kun je zelfs een beetje steggelen door er (ongezien) een paar hoge hakken onder te dragen. Tadaaa!

4. Faux fur is ordinair
Vroeger misschien.. Maar nu is het juist super stylish! En beter dan écht bont, right?

5. Hide your socks
Sokken mogen juist wél weer gezien worden! Kies voor exemplaren met glitters en knappe prints. Show them, girls!

6. Sport items zijn alleen voor het sporten of voor binnen
Voorheen droegen we deze items voornamelijk als we ook echt aan het sporten waren of als we de hele dag (languit) op de bank bleven liggen. Maar nu draag je je casual sport items prima naar je werk met een goede blazer en mooie sneakers.

7. Denim on denim is not done
Dat wij van denim-on-denim houden wist je waarschijnlijk al. Double denim, triple denim, het mag allemaal! Sterker nog, het is een van de trends van het moment.

8. Een outfit in één kleur is saai
Vind je een outfit in één kleur maar suf en saai? Het staat juist heel elegant en je lijkt er ook langer door.

9. Draag schoenen die bij het seizoen horen
Dat zou dus betekenen dat we geen open hakken in de winter mogen dragen en geen boots in de zomer? No way! Hakken met sokjes er in zijn juist echt super gaaf! We kunnen ons geen hakjes zonder glittersokken voorstellen met kerst hoor! En wat is er stoerder dan een short met laarsjes er onder. Deze regel nemen we verre van serieus.

10. Ga voor goud óf zilver
Gouden en zilveren sieraden mixen? Dat kan zeker, het geeft je outfit juist een nonchalante twist.

11. Hakken voor lange vrouwen is geen goed idee
Hier zijn wij het zeker niet mee eens. Hakken zijn de schoenen die je sexyer dan ooit laten voelen. Waarom zouden lange vrouwen deze toppers niet aan mogen? Ja je wordt er langer van, maar zijn lange benen niet prachtig?

12. Draag geen horizontale streepjes, want daar lijk je dikker door 
Een streepjes shirt is het item dat iedere vrouw in haar kast moet hebben, en ja ook horizontale streepjes! We kunnen geen genoeg krijgen van dit geweldige printje en zullen deze regel dus ook zeker niet volgen. Een leer jasje met een jeans en een streepjes shirt is de allerbeste combinatie ooit. Die kun je ons echt niet afnemen!

13. Kleed je naar je lichaamsvorm
De peren, appels, driehoeken en zandlopers gooien we net zo hard de prullenbak in als deze regel. Ben je een appel maar heb je even geen zin om weer dat accent op de taille te leggen? Prima! Draag gewoon waar jij je lekker in voelt. Als een item echt niet bij je lichaam past zie je dat zelf ook wel.

Meer lezen over fashion regels?
12 fashion regels waar Franse vrouwen zich aan houden
> Dit zijn de gouden regels voor shoppen tijdens de sale
Fashion regels die iedere Franse vrouw waardeert