Deze thriller boeken zijn net zo verslavend als een Netflix serie

Netflix is geweldig. Doordat je kunt kiezen uit honderden (!) series hoef jij je nooit te vervelen. Na een paar afleveringen raak je zelfs verslaafd aan je favoriete serie en wil je het liefst niks anders doen dan bingewatchen. Toch vinden wij dit geen reden om geen boeken meer te lezen.

Wij lezen (of kijken) graag thrillers omdat ze zo meeslepend zijn. Boeken zijn zelfs nog spannender dan films of series omdat ze veel gedetailleerder zijn. Ook gebruik je meer je fantasie tijdens het lezen dan wanneer je naar je scherm tuurt. Deze verslavende thriller boeken zijn nog spannender dan je Netflix serie.

Ik weet een geheim – Tess Gerritsen

Dit boek gaat over een rechercheur en een forensisch onderzoeker. Zij houden zich bezig met de meest bizarre moord die ze ooit hebben gezien. Nadat er een tweede slachtoffer valt, is er iemand die denkt de volgende te zijn. Zij weet namelijk een geheim. En dat  geheim zal ze nooit aan iemand vertellen.

Het meisje in het ijs – Robert Bryndza

Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen. Bevroren in het ijs. Een inspecteur wordt ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer leek het perfecte leven te leiden maar er lijken duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Naar bed, naar bed – M.J. Arlidge

Deze thriller gaat over een rechercheur die wordt achtervolgd door demonen. Een moordonderzoek komt heel dicht bij haar eigen leven wanneer er een lijk wordt gevonden in een nachtclub. De rechercheur zwijgt over haar connectie met het slachtoffer. Als er een tweede moord wordt gepleegd, moet ze een onmogelijke keuze maken.

Getuige – Lars Kepler

In een internet voor jonge vrouwen wordt op een nacht een opgenomen meisje vermoord. Ook is één van de meisjes spoorloos verdwenen. Niemand heeft iets gezien. Kort na de moord wordt er door een vrouw gebeld naar de tiplijn van de politie. Eerst vraagt ze om geld voor haar informatie maar daarna verzoekt ze steeds wanhopiger om alleen te luisteren.

Midzomermoord – Henning Mankell

Na het Midzomernachtsfeest zijn drie jonge mensen verdwenen. De ansichtkaart die werd verzonden vanuit Hamburg, hebben zij vermoedelijk niet zelf gestuurd. Als inspecteur Wallander de kwestie wil bespreken met zijn collega, blijkt deze te zijn vermoord. Hij ontdekt dat zijn collega gesproken in het bezit was van een foto van de verdwenen jongeren. Ook heeft hij contact gehad met de ouders van de slachtoffers.

Netflix en thrillers combineren? Dan is deze serie perfect:
Morgen komt deze thrillerserie op Netflix

Toch liever Netflix kijken? Deze serie past bij jouw sterrenbeeld:
De Netflix serie die je moet kijken volgens je sterrenbeeld

En zo maak je Netflix nog beter:
Deze Netflix hacks ken jij nog niet!

PHOTO CREDITS: JEAN CLAUDE DEUTSCH