Dingen die je niet hoeft op te geven om geld te besparen!

Als we denken aan sparen, denken we snel aan het opgeven van leuke of mooie dingen. Geen mooie kleding meer, geen lekkere lunches en geen veel te dure crèmes meer shoppen bij de parfumerie. We maken je wakker uit deze nachtmerrie, want dit is allemaal niet nodig. Lees hier de dingen die je niet op hoeft te geven als je moet sparen.

1. Dineren buiten de deur
Natuurlijk is het leuk om met je vriendinnen thuis een filmpje te pakken. Maar het is nog veel leuker om samen uit eten te gaan. Dit betekent namelijk dat je eens goed kunt uitpakken, samen optutten, je mooiste jurk aan en die toffe pumps kan je ook eindelijk inlopen. Helaas kan dineren buiten de deur een duur grapje worden, maar het is echt mogelijk om te sparen tijdens het dineren. Ga eens op een doordeweekse dag uiteten en maak gebruik van diner deals. Natuurlijk hoef je niet te transformeren in een extreme couponing-kandidaat, maar extra korting is nooit mis en voor je vriendin hoef je je toch niet te schamen!

2. Sporten
Als we met een abonnement moeten stoppen, staat de sportschool toch vaak bovenaan het lijstje. Want zeg nou zelf, een bezoekje aan de sportschool brengen, is niet onze grootste hobby. Gelukkig betekent dit niet dat je niet hoeft te sporten. Er zijn genoeg apps te vinden die je helpen bij jouw 10 minuten workout of je yogasessie.

3. Je dagelijkse cafeïneshot
Besparen op koffie? No way. We stellen je gerust, want dit is ook helemaal niet nodig. Het is wel zo dat je niet elke ochtend langs de Starbucks moet gaan, want dan rolt je geld wel erg snel. Investeer een keer in een goede thermoskan en maak je koffie thuis voordat je weggaat.

4. Bioscoopavondjes
Zo nu en dan een filmpje thuis kijken in plaats van in de bios is natuurlijk helemaal niet erg, maar we mogen niet vergeten hoe leuk het is om naar de bioscoop te gaan. Gelukkig hoeft dit helemaal niet zo duur te zijn. Student? Je hebt geluk. Studenten krijgen namelijk korting op de kaartjes. Nu zitten we alleen nog met de gigantisch dure popcorn en cola in de bios. Ga dus gewoon lekker voor de film langs de supermarkt en haal je favoriete chips + cola + chocoladepepernoten + chocochip cookies. Enjoy!

5. Mooie kleding
Als je ergens moet zijn voor mooie maar budgetproof kleding, is het wel bij MonStyle. Het is helemaal niet nodig om veel geld uit te geven voor een goede look. Top tip: investeer in een paar kwalitatief goede, tijdloze items en combineer dit met wat goedkopere trendgevoelige kleding.

READ NEXT
> 5 gouden online shopping tips die je tijd en geld besparen!
> Zo bespaar je geld tijdens het shoppen!
> 8 manieren om minder geld uit te geven aan vaste lasten

CREDITS: colourfulrebel