Dingen waar je beter geen geld meer aan kunt uitgeven

Houd jij aan het einde van je salaris nog een beetje maand over ipv andersom? Heel herkenbaar… Om dit de volgende maand te voorkomen, is het handig om je afschriften te bekijken en te beslissen waarop je kunt besparen. Om je in de juiste richting te duwen met geld besparen, hebben we een checklist gemaakt van dingen waar je beter geen geld meer aan uit kunt geven. 

1. Verzendkosten
Verzendkosten zijn zonde van je geld, thanks to de bedrijven die geen verzendkosten berekenen! Wil je weten hoe je deze het beste kunt vermijden? Lees dan deze tips.

2. Fast food
Yes, we know: het is af en toe heel fijn om fast food te eten, maar het is ook erg slecht. Tevens is het redelijk duur in vergelijking met groenten en andere gezondere items in de supermarkt. Dus om aan het einde van de maand nog geld over te houden of om je spaarrekening voor designerschoenen aan te vullen, kun je hier het beste op besparen.

3. Smartphone data
Wanneer je een nieuwe telefoon koopt of een nieuw abonnement kiest, kun je het beste eerst investeren in “unlimited data”. Doe na 3 maanden een analyse van je datagebruik en kijk in hoeverre je daarin kunt minderen. Als blijkt dat je nog veel data over hebt aan het einde van de maand, kun je je mb’s verlagen. Ben je toch niet zo telefoon-verslaafd als je dacht ;-] ..

4. Coffee to go
Het is natuurlijk heel fijn om in de trein wakker te worden onder het genot een kop koffie, maar als je dat iedere dag doet loopt je rekening snel leeg. Je betaalt al gauw €2 voor een goede kop koffie en kunt daarom beter investeren in een nieuw koffiezetapparaat om thuis je koffie te kunnen zetten. Een to-go beker kopen is minder duur hoor.

5. Supplementen waar je van kunt afvallen
Als je wilt afvallen, grijp je snel naar supplementen die je daarbij kunnen helpen. Lijkt een makkelijke oplossing. Helaas zijn deze supplementen duur en kunnen ze ook ongezond zijn of niet helpen. Zonde van je geld dus… Koop verse groenten en start met het eten van gezonde dingen. It’s all about the lifestyle babes!

READ NEXT:


>