Dit is de allerbeste lippenbalsem met SPF!

Je zult het vast wel gemerkt hebben de afgelopen maanden: je lippen reageren gevoeliger op de zon . Ze gaan een beetje trekken en om dat te vermijden bevochtig je je lippen met je tong. Maar dat kunnen we beter niet doen want je lippen worden hier alleen maar nóg droger van. We hebben dus iets anders nodig wat onze lippen beschermd!

Zomer
We gaan er altijd vanuit dat onze lippen in de winter het meeste aangetast worden, maar in de zomer is een goede balsem net zo hard nodig. De straling van de zon is altijd aanwezig ook al merk je die niet altijd. Veel mensen vergeten bij de bescherming tegen UV-straling de tere huid van hun lippen. Onder invloed van UV-straling kan het ontstaan van een koortslip worden aangewakkerd. Een balsem met SPF 15 zorgt voor bescherming en verzorging en help je tevens de vorming van een koortslip voorkomen.

Good to know..
Het gebied rondom je lippen is erg gevoelig voor rimpelvorming en er kunnen groefjes ontstaan (door o.a. roken). Door de huid rondom je lippen te masseren, activeer je de doorbloeding en stel je de vorming van rimpels uit. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de man kun je je afvragen hoe vaak je een man met rimpels rondom zijn mond ziet. Heel weinig! Dat komt door het scheren: zij reinigen en stimuleren de huid rondom de mond. Ze activeren de doorbloeding dus (bijna) iedere dag en krijgen zo een rimpelvrije mond! How to: wil je jezelf een lipmassage geven, verdeel dan de bovenkant van je lip in twee denkbeeldige helften. Span met je linkerhand de huid van de linkerbovenkant van je lippen aan door deze straks over je tanden te trekken. Laat je rechterhand op je linkerhand rusten en masseer de liprand door je duim naar je vingers te brengen. Wissel dit af en je lipmassage is done! Om er achter te komen welk gedeelte rondom je mond extra aandacht én dus een massage nodig heeft, gebruik je een doorbloedingscrème. Als je huid niet warm aanvoelt of niet overduidelijk rood kleurt, wordt een lipmassage zeker geadviseerd. 

Extra tip
Smeer je lippen ’s avonds in met een vettere crème voor extra voeding en verzorging. Een vollere, rijke crème beschermd je lippen direct.  

shopping_off

Shop hieronder de juiste producten:

1 CELL ACTIVE // 2  CELL RECOVERY CREAM // 3 FULL LIPS

 

READ NEXT:
Dit zegt de vorm van je lippen over jou
Zo krijg je binnen een minuut vollere lippen
Velletjes op je lippen? Zo kom je er vanaf!