Dit is dé gouden tip voor de perfecte selfie!

Yes, selfie mag dan wel het woord van 2013 zijn geweest maar we zijn nog láááng niet af van dit fenomeen. En dat vinden we helemaal niet erg. Een selfie hier en daar is hartstikke leuk! Ben jij helaas wel één van de ongelukkigen die het nooit lukt om een perfecte selfie te maken? Hoe doen ze dat toch hé? Don’t worry, wij hebben een aantal tips verzameld zodat ook jij de perfecte selfie kunt maken!

Met deze tips maak je de perfecte selfie!

Belichting
De juiste belichting kan heel wat verschil maken! Zoek dus altijd het licht op. Maak een selfie in de buurt van je raam (dan wel met je gezicht naar het raam) of ga naar buiten voor natuurlijk licht. Geen daglicht in de buurt? Zorg er dan voor dat je gezicht richting de lamp is gedraaid. Hierdoor voorkom je gekke schaduwvlekken op je gezicht.

Make-up
Ook make-up kan een groot verschil maken. Natuurlijk zie je er anders uit met make-up maar bij het maken van een foto is je make-up nog belangrijker! Ga bijvoorbeeld voor een felle lipstick die extra opvalt op je foto. En maak gebruik van highlighter voor een frisse uitstraling op je selfie!

Camera hoek
Is de linkerkant van jouw gezicht knapper? Draag je gezicht dan een beetje zodat je linkerkant meer in beeld komt. Ook selfies die een beetje van boven zijn gemaakt zorgen vaak voor een knapper gezicht. Experimenteer hier een beetje mee en kijk wat voor jou de mooiste hoek is.

Achtergrond
Ja, ook belangrijk. Check altijd even de achtergrond. Je wilt je selfie namelijk niet ineens terugzien op de ‘stupid selfies’ pagina omdat die berg strings nog net in beeld ligt. Kijk dus ook even of er niet iets geks op de achtergrond staat.

Poses
Maak zoveel selfies als je maar kan en kijk dan eens wat je jouw leukste pose vindt. Dit wordt jouw signature pose. Met deze pose is een knappe selfie gegarandeerd.

Filters
En last but not least: natuurlijk een goede filter. Deze kan namelijk ook wonderen doen! Thank god for Instagram filters!

En wat is nou een selfie zonder een leuke top!?

beeld

Shop de items hier:

Smaragd groene top GESTUZ // Kanten top PAUL & JOE (deze droeg Manon laatst in RTL Boulevard) // Witte mesh top SELF-PORTRAIT // Groene blouse CLAUDUA STRÄTER // Blazer MANGO // Glitter trui LOVE STORIES //