Dit is de waarheid achter de ‘mannengriep’

Bij mannen lijkt een griepje toch altijd ietsje erger te zijn dan bij vrouwen. Beter gezegd: wanneer ze zich een keer niet helemaal goed voelen, lijkt het direct wel een bijna-doodervaring. Oh-zo-zielig zijn ze dan.

Vrouwen vinden dit natuurlijk aanstelleritis. Als wij ziek zijn dan overdrijven we toch ook niet zo? Eerdere onderzoeken toonden aan dat de griep wel degelijk meer impact heeft op mannen dan op vrouwen. Maar dit blijkt helemaal niet te kloppen. Lees nu de waarheid achter de ‘mannengriep’.

Wetenschappelijk onderzoek

Mannen zijn toch geen aanstellers en hebben wel degelijk meer last van de griep. Dit beweerde Kyle Sue (natuurlijk, een man) in het blad The British Medical JournalVanwege zijn wetenschappelijke bronnen en zijn functie als huisartsgeneeskundige werd deze conclusie geaccepteerd. Dit nieuws werd daarom door de media volop naar buiten gebracht. Maar is dit wel helemaal terecht? Lees vooral verder voor de échte waarheid..

Fake news

Hans van Maanen, oud-columnist van de Volkskrant ging zich eens goed verdiepen in de bewijzen. Waar hij achterkwam? Op meerdere punten is de literatuur onvolledig of zelfs verkeerd samengevat. De conclusie klopt dus helemaal niet. Oke, en nu komt het grappigste. De bewijzen die medisch onderbouwd zouden zijn, zijn dat helemaal niet. De informatie kwam namelijk uit het pikante mannenblad Nuts. Oei.. zo wetenschappelijk klinkt dat niet.

De échte waarheid

Er zijn geen medische bewijzen voor een verschil in impact van de griep. Wat wél echt waar is, is dat mannen anders reageren op griepsymptomen. Zij uiten de verschijnselen op een andere manier. Zo zuchten, kreunen en klagen zij bijvoorbeeld meer. Het omgaan met ziekte wordt vooral bepaald door de opvoeding. Mannen die als kind door hun moeder volledig in de watten zijn gelegd, kunnen de griep daarom nog wel eens iets heftiger ervaren.

 

De verschillen tussen de sexes zorgen voor deze misverstanden:
> Grootste misverstanden tussen mannen en vrouwen 

Zo zie je er ook goed uit als je ziek bent:
> Ziekjes? Met deze beautytips ziet niemand er wat van!

Hierdoor wordt netflixen nóg beter:
> Deze Netflix hacks ken jij nog niet!

via GIPHY