Dit kan je het beste drinken als het warm is

Als we op het terras (of bij een strandtentje) zitten op een warme dag, kiezen we het liefst voor een verkoelend drankje. Een lekkere koude ijsthee, een cola of een cocktail, heerlijk! Zelfs de koffie- en theeleuten hoeven er geen seconde over na te denken om deze keer een koud drankje te bestellen. Maar welk drankje is het meest verkoelend? We zochten het uit, en het is niet wat je verwacht. Dit is wat je wil drinken als het warm is:

Koude drankjes

Eerst even iets over ons lichaam.. Mensen zijn warmbloedig, wat inhoudt dat ons lichaam constant warmte produceert. In de winter is dit natuurlijk heel fijn, maar in de zomer moeten we voorkomen dat we oververhit raken. Dus trekken we minder kleding aan en kiezen we voor ijsjes en koude drankjes. Maar wat blijkt? Deze koude drankjes zijn minder effectief dan we dachten.

Als je een klein drankje drinkt, is het verkoelende effect al snel weg omdat je lichaam het opwarmt. Maar kies je voor grote hoeveelheden koude drank, dan zorgt dit ervoor dat je bloed minder snel stroomt. En hierdoor kan je lichaam de warmte minder snel afvoeren. Je zult het dus alleen maar warmer krijgen. Bij calorierijke drankjes wordt dit effect nog eens versterkt 9denk aan een milkshake). Dat we het gevoel hebben dat we wél afkoelen van koude drankjes, komt doordat we ons lichaam hydrateren, waardoor ons lichaam warmte kan afvoeren in de vorm van zweet.

How to stay cool?

Maar wat moet je dan wel drinken als het warm is? Je raadt het misschien al, júist een warm drankje. Je lichaam krijgt een signaal van je mond en keel, waardoor je gaat zweten. En hierdoor koelt je lichaam sneller af. Daarnaast kan ook pittig eten je helpen om af te koelen, om dezelfde reden. Tijdens de warme dagen kan je dus beter kiezen voor een kop thee en wat extra pepers, in plaats van een koud drankje of een ijsje..

Alle tips om de warmte te overleven!
> How to stay cool tijdens het warme weer

Ook in slaap vallen kan lastig zijn..
> Slapen in de hitte? Zo doe je het!

Dit is wat je wil drinken om een plattere buik te krijgen:
> Drankjes waar je een plattere buik van krijgt