Dit maakt iedere BBQ tot een succes!

BBQ’en: er lijkt niks fijner dan dat. Heerlijk de hele avond vlees, vis, salade, gebakken aardappeltjes en vooral héél veel stokbrood (met satésaus) eten. Het water loopt ons al in de mond bij de gedachte! Wat nu als wij je vertellen dat je het wel degelijk nóg fijner kunt maken?

Je bent vast wel bekend met hét grote BBQ geheim (dat inmiddels niet meer zo geheim is): je spareribs marineren in de cola. Hierdoor worden ze super mals en het maakt de smaak nog intenser. Het beste is zelfs om de avond ervoor al te marineren en ze vervolgens een nacht lang in de koelkast in te laten trekken. YUM, we assure you.

En wat je spareribs nóg beter maakt is Coca-Cola life! In Coca-Cola life zit stevia-extract verwerkt, afkomstig van de stevia plant, wat dient als een natuurlijke zoetstof. Zo kan de cola zijn smaak behouden zonder alle bijbehorende suikers! MonStyle zou MonStyle niet zijn als we geen geniaal recept voor je zouden hebben klaarstaan. Dus bij deze: zo marineer je je spareribs op z’n best!

Dit heb je nodig:
1 kilo spareribs
1 fles Coca-Cola life
250 ml tomatenketchup
1 el azijn
1 el suiker
tabasco
cayenne peper

snufje zout (naar smaak)

Dit moet je doen:
Leg de spareribs in een grote pan en drenk ze in Coca-Cola life. Zorg dat ze net ‘onder water’ staan. Breng de Coca-Cola life rustig aan de kook en laat de spareribs gedurende 30 minuten op een niet al te hoog vuur koken. Voeg daarna de ketchup, het azijn, de suiker, tabasco, cayenne peper en het zout toe. Als je wilt kun je nog een extra uitje toevoegen! Nadat je deze ingrediënten goed hebt doorgeroerd mogen de spareribs afkoelen en rustig nog een uurtje nagaren in de marinade. Zo kan de marinade goed indikken en worden de spareribs super mals. Leg vervolgens de ribs op de BBQ, niet al te heet. Blijf de spareribs draaien en insmeren met marinade tot ze lekker sticky en warm zijn. Eet smakelijk!

READ NEXT:
Snacken met minder calorieën doe je zo!
Gezonde recepten voor op de BBQ
Het enige cocktail recept dat je nodig hebt deze zomer

Source: Google