Gezonde recepten voor op de BBQ

Vandaag is voorlopig de laatste dag met mooi weer. Na vandaag zullen we onze jassen weer uit de kast moeten halen, want we krijgen wind en regen. We zitten nu zo lekker in de zomerse sferen, daar willen we nog helemaal niet uit! Om deze periode met mooi weer goed af te sluiten, moet je gewoon wel barbecueën. Maar ja, barbecueën komt gepaard met calorieën. Daar zitten we niet op te wachten. Die bikinibody komt er niet zomaar! Goed nieuws: vanavond kun je gewoon barbecueën maar dan met deze healthy food tips:

Groenten
Normaal gesproken komt jouw groente-inname bij een BBQ niet verder dan een klein beetje salade. Maar daar komt vanavond verandering in. Je kunt namelijk ook gewoon groenten barbecueën! Denk aan groente-spiezen van champignons, tomaat en paprika. Of gegrilde courgette met een klein beetje soya saus, hartstikke lekker.

Vis
Een prima product om op de barbecue te leggen, zolang het maar geen tilapia of kabeljauw is. Die vallen namelijk uit elkaar en dan blijft er weinig van over. Kies voor garnalenspiesjes of stukjes zalm. Tip: je kunt de vis ook altijd in een aluminiumfolie wikkelen. Dat voorkomt dat het uit elkaar valt!

Aardappels
Zoete aardappels overheerlijk. Deze aardappels kun je prima grillen op de barbecue en zijn zo klaar. Wij kwijlen al bij de gedachte. Tip: je kunt ze ook raspen en in de frituur gooien. Zo heb je healthy patat!

Dessert
Hoe vol je ook zit, na een avondje barbecueën neem je gewoon een toetje. Heerlijk, straciatella-ijs of een chocolade toetje. Maar hallo, calorieën bom! In plaats van deze toetjes, kun je ook kiezen voor een schaaltje met fruit. Denk aan: ananas, druiven, aardbeien of mango. Net zo lekker en een stuk gezonder!

READ NEXT:
Deze groente beschermt je huid tegen de zon!
Groenten en fruit die je helpen bij het afvallen
Vetten die je nodig hebt om af te kunnen vallen