Dit mascaraborsteltje past bij jouw wimpers

Het vinden van de ideale mascara is misschien nog wel lastiger dan het vinden van de prins op het witte paard. Je probeert van alles uit maar die mooie lange wimpers (zonder klontjes) zijn nergens te bekennen (niet bij jou althans). Maar knappe wimpers zijn voor een groot deel afhankelijk van het soort borsteltje dat jij gebruikt…. Maar welke kies je? Want er is zoveel keuze uit verschillende soorten borsteltjes en kammetjes. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij even uitgezocht welk mascaraborsteltje geschikt is voor jouw lashes.

1. Gekrulde wimpers

Staan je wimpers van nature vrij recht naar voren en zou je willen dat ze gaan krullen? Dan kun je het beste gaan voor een gebogen mascaraborsteltje. Zeker in combinatie met een wimperkruller (of door je wimpers op deze makkelijke manier te krullen) zorg je voor een prachtig Bambi-effect. Zet je mascaraborsteltje tegen de wimperaanzet en maak zigzaggende bewegingen naar de puntjes. Op die manier neem je alle wimperhaartjes mee en voorkom je klontjes.

2. Natural look

Wil je een natuurlijke beauty look creëren? (Bekijk dan ook even deze geweldige tutorial). Dan kun je het beste een recht borsteltje gebruiken. Rechte borsteltjes zorgen ervoor dat je mascara mooi egaal over je wimpers verdeeld worden. Op deze manier heb je een mooie open blik zonder dat je veel mascara hoeft aan te brengen.

3. Vollere wimpers

Ben jij niet gezegend met volle wimpers? Niet getreurd! Met mascara kun je dit al op een heel simpele manier verbloemen… Door gebruik te maken van een ronde borstel met lange haren/tandjes kun je ervoor zorgen dat je wimpers dikker lijken.

4. Lange wimpers

Als jouw wimpers wel wat lengte kunnen gebruiken kun je natuurlijk deze tips opvolgen, kies dan voor een mascaraborsteltje met langere haartjes, die net zo ver uit elkaar staan als bij een haarkam. Dit zorgt ervoor dat je wimpers mooi verlengd worden. Ook voor wimpers die van zichzelf al lang zijn is dit een perfecte mascara.

5. Perfecte onderwimpers

Voor mooie onderwimpers (laten we deze vooral niet vergeten) kun je het beste een zo klein mogelijk mascaraborsteltje gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een speciale mascara voor je onderwimpers of een pocketsize mascara. Hiermee kun je met gemak bij elk wimperhaartje, zonder dat alle mascara naast je wimpers zit (in plaats van erop).

Wat doe jij eraan om ervoor te zorgen dat je wimpers er prachtig uitzien?