Dit zijn de 10 zeer herkenbare gedachtes in het ov!

Ben jij een van de gelukkigen die dagelijks, of zeer regelmatig, gebruik maakt van het ov in Nederland? Waarschijnlijk dat je een boek kunt schrijven over al je ervaringen. Wedden dat jij deze 10 gedachtes in het ov ook herkent?

1. Douchen? Hoezo.
Het is ochtend, dat moment van de dag waarop jij altijd een uitgebreid opfris ritueel hebt. Je begint met je uitgebreid te wassen, of even een frisse douche te nemen, trekt je frisse, net gewassen kleding uit je kast, en poetst keurig netjes 2 minuten lang je tanden. Tenslotte gebruik je nog even mondwater. Verbazingwekkend genoeg zijn er mensen op deze wereld die dit allemaal niet zo nodig vinden. En die komen dan natuurlijk gezellig naast jou in de trein zitten.

2. Lekker Hollands klaaguurtje
Het ov in Nederland is al één groot feest op zich. Treinen, bussen en trams die nooit op tijd rijden of gewoon helemaal niet rijden. Treinspringers en spoorwerkzaamheden. Dan heb je vast wel eens de echte-Hollandse-klaag-passagier mee gemaakt. Puffen, zeuren, zuchten. Een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd!

3. Neem je ruimte
Sommige mensen zien de trein als een verlengstuk van hun woonkamer. En dan moet de krant gelezen worden. Hoezo zou je hem dubbelvouwen? Die medepassagier naast je moet ook gewoon ongevraagd mee lezen, toch?

4. Eten (en dan vooral rond 18.00 uur)
Je hebt de hele dag gewerkt en keurig netjes je gezonde snacks van thuis op gegeten. Zelfs op het station kon je de verleiding van alle food stands weerstaan en daar ben je best heel trots op. Totdat er iemand met een heerlijk geurend patatje in jouw treincoupé stapt. Nu moet je er wel bij de volgende halte uit om naar de Smullers te rennen…

5.  Zo.veel.mensen.
Van spoor 1, moet je naar spoor 9 lopen, aan de andere kant van het station. Lopende langs alle trappen die van de stations, naar de stationshal leiden komt er vanaf spoor 4 opeens een horde mensen naar beneden sjezen, die niet echt van plan zijn jou er eerst door te laten. Feest!

6. Samen zullen we alles delen
Nee, het boeit niemand in de bomvolle trein hoeveel kilo je afgelopen maand af bent gevallen. Die collega naast je trouwens ook niet. En als je dan vervolgens ook nog eens je moeder gaat bellen op het moment dat de collega uitstapt, om hetzelfde verhaal aan haar op te hangen, krijgen wij best een soort van moordneigingen van.

7. Vrije plekken zijn niet voor jou
Je bent eens wat vroeger klaar met school en hoeft daarom vandaag niet terug in een bomvolle metro. Gelukkig zijn er veel plekken vrij en kun jij dus lekker zitten. Tenminste, dat dacht je. Want van alle vrije plekken in de metro, besluit die wat oudere vrouw precies naast jou plek te nemen. Wáárom?

8. Vier-zits plekken
Nergens in de bus is nog plek. Dus je besluit, tegen je principes in, op een 4 zits te gaan zitten. Tegen het verkeer in en in het hoekje naast het raam, waardoor je straks iedereen moet gaan vragen op te staan als jij de bus wil verlaten. Vervolgens kun je je ook nergens aan vast houden, want aan jouw kant zit natuurlijk net geen paal.

9. Waar moet je naar kijken?
Daarnaast: waar kijk je in godsnaam naar? Als je vooruit kijkt, zul je direct in het gezicht van je overbuurman kijken, en via het raam zie je de reflectie van de medepassagiers, die ook uit het raam kijken…. Help.

10. Balen!
Het was een lange dag. En daarom ben je ook zielsgelukkig als je eenmaal op het station aan bent gekomen, en via je mobieltje heb ontdekt dat je trein 3 minuten na jouw aankomst gelijk vertrekt. Heerlijk! Eindelijk eens op tijd thuis. Dat dacht je dus. Want op het moment dat je op spoor 5 loopt, gaan de deuren dicht. Je rent er nog snel heen, maar tevergeefs: te laat.

En als jij toch die gelukkige bent en een rustig plekje hebt weten te bemachtigen, shop dan meteen hier de leukste items:

gedachtes in het ov

Tas GLAMOROUS // Trui MANGO // Sneakers ALDO // Jurk OASIS // Blazer MANGO // Tas (rood) MANGO

Source