Dit zijn dé hotspots van Santorini!

Ben je net terug van vakantie? Dan is het natuurlijk tijd om je volgende tripje te plannen! Ben je opzoek naar een nog niet heel bekende plek met gegarandeerd mooi weer, onwerkelijke uitzichten en knusse steegjes met kleine winkeltjes en restaurantjes? Santorini is the place!  Oh, en de Griekse mannen zijn trouwens ook niet verkeerd!

santorini

1. Beach bar JOJO
Mocht je met familie op vakantie zijn, is dit misschien niet helemaal de place to be. Deze fijne strandtent voelt een beetje Ibiza-achtig aan door de fijne lounge gelegenheden en ook is er een groot gedeelte van de dag een DJ. Heb je genoeg van het stand? Neem dan een duikje in het zwembad!

2. Rastoni
Dit restaurant is gevestigd in Fira (of zoals de Grieken het zelf noemen, Thira) en is écht on-wer-ke-lijk mooi. Heerlijk eten, voor een goede prijs en met het allermooiste uitzicht ooit. Je kijkt vanaf je tafeltje (als je een goede plek hebt weten te bemachtigen) zo op het water en ziet aan de ene kant de zon onder gaan, en aan de andere kant een rots met prachtige, witte huisjes en hotels. Zorg er wel voor dat je van tevoren gereserveerd hebt!

3. Cinekamari
Je zou het misschien niet verwachten, maar Santorini is echt hip. Dat bewijzen ze wel met de buitenbioscoop die ze hebben. Voor 8 euro draaien de leukste films in het Engels, met Griekse ondertiteling. Cocktailtje in elke hand (vooral de frozen strawberry margarita is een aanrader!) en genieten maar.

4. Strandactiviteiten
Sportief aangelegd of verveel je je gewoon snel op het strand? Naast liplezen en tepels tellen kun je op het strand van Kamari (wat trouwens zwart is, omdat het een vulkaaneiland is) suppen, roeien en zelfs flyboarden. Behoefte aan een stukje Cherso op dit mooie eiland? Je kunt ook met je billetjes op een banaan plaatsnemen. Tenslotte is het boek Leave your mark van Aliza Licht een vette aanrader over hoe je succesvol wordt in je vak.

5. Elia
In dit mooie tentje kun je heerlijk ontbijten, lunchen of avondeten aan het strand. Voor een goede prijs krijg je een prachtig bord vol geserveerd.

6. Ammos store
Bij vakantie schijnt ook winkelen te horen, en ondanks we daar totaal niet van houden, is dit winkeltje een echte aanrader. Hier vindt je de fijnste tasjes, kleurrijke sandalen, knappe hammam strandhanddoeken en prachtige kledingstukken van (voor ons nog) onbekende Griekse merkjes. Het is wel wat prijziger maar ze hebben ook een fijn hoekje sale.. Yay!

beeld2


7. Tranquilo
Avondje relaxen? Bij Tranquilo kun je heerlijk eten onder het genot van een goed glas wijn en prettige achtergrondmuziek. Bij dit kleurrijke plekje kun je trouwens ook heerlijk ontbijten!

8. Drankje bij Mango
Tijd voor cocktails? Dit prachtige tentje is gelegen aan de boulevard bij het strand in Kamari. De mooie tent (mét Missoni kussentjes) is een gezellige laid-back plek waar je heerlijk een avondje kunt vertoeven terwijl je ondertussen uitgebreid alle mensen die voorbij waggelen, kunt keuren.

9. Shoppen in Fira 

Als je dan toch in Fira besluit de gaat eten bij Rastoni (zie puntje 2), kun je vervolgens lekker rondlopen in dit fijne dorpje. Het stikt van de winkeltjes waar je de mooiste tasjes, armbandjes, sieraden en andere originele items scoort. Daarnaast kun je een ritje maken op een Ezel of genieten van het eiland vanuit een kabelbaan!

10. Oia
Wil je echt goed de zon onder zien gaan, genieten van mooie kerkjes en prachtige trappen? Dan moet je in Oia zijn. Zorg dat je rond half 9 (in de zomer) ’s avonds een goed plekje heb bemachtigd zodat je samen met je lief volop kan genieten van de zonsondergang zoals je hem nog nooit gezien hebt!

11. Frozen yoghurt
Griekenland staat bekend om hun heerlijke yoghurt en daarom is het dan ook echt een aanrader om een bakje frozen yoghurt te halen. In Fira zit er bijvoorbeeld op elke hoek van de straat wel een tent.

12. Ontbijten in hotel Astarte Suites
Dit adembenemende hotel heeft een (look-a-like) infinity pool waarbij je over het hele eiland uitkijkt. Als je echt wil genieten ga je hier langs voor een uitgebreid ontbijtje of een lekkere lunch.

Hebben we je al overtuigd?

[show_ms_widget id=”24722820″ image_id=”26480730″ width=”960″ height=”972″]

Source: Home Around