Dit zijn de leukste terrasjes van Eindhoven

Yes, het is tegenwoordig niet eens meer verrassend als het lekker weer is. De lente is in volle gang en het terrassenseizoen is geopend!

We gingen al eerder op zoek naar de fijnste terrassen van Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Deze week: Eindhoven!!

Grand Café centraal (Markt 8) Grand café Centraal heeft een van de grootste (en gezelligste) terrassen midden op de markt in Eindhoven. Je kunt er de hele dag terecht voor drankjes en hapjes of een lunch of diner. De bierliefhebbers zullen hier in hun nopjes zijn, want er is een zeer uitgebreide bierkaart.

De Wildeman (Markt 10) – De Wildeman zit een paar meter verderop. Hier is de sfeer net iets losser dan bij Grand Café centraal. Ze hebben hier een uitgebreide lunchkaart, die dus net even verdergaat dan de twee kroketten op brood. Denk aan salades, soepjes, burgers en (veel!) verschillende sandwiches. Ook leuk: een groot deel van de drankkaart kan je bestellen op fles of in buckets. Voor wanneer je écht dorst hebt… 😉

Kitchen & Bar Berlage (Kleine Berg 16) – Een grote stadstuin midden in het centrum van Eindhoven, die vind je bij Kitchen & Bar Berlage! Het is een unieke en gezellige plek waar je kunt genieten van een heerlijk drankje of een lunch. Of je lekker in de zon wilt zitten, of liever een plekje uitzoekt in de schaduw, het kan allemaal. 

Welp (Kleine berg 35) – Jongens, die plank. Als wij het hebben over de Welp-plank, begint het water hier al in de mond te lopen. Je hebt hier namelijk een Proeverij plank en hierop liggen allemaal kleine hapjes van de voorgerechten. Denk aan eendenbout, carpaccio, coquilles, tonijn, huisgemaakte kroketjes en een soepje. SOLD!

Loods 61 (Kleine Berg 61A) – De Kleine Berg is een fijne straat met veel verschillende kroegjes, restaurants en vooral terrassen. Bij Loods61 heb je veel plek, veel zon en een heerlijke menukaart.

Streetfood (Catharinaplein 17) – Als je een stukje doorloopt, kom je uit op het Catharinaplein (aan het begin van Stratumseind). Alles wat op de (heerlijke) menukaart staat, wordt vers bereid. Je kan hier ook zo’n heerlijke freakshake scoren.

Ketelhuis (Ketelhuisplein 1) – Bij Strijp-S heb je het Ketelhuis. Hier worden veel evenementen georganiseerd maar je kan hier ook heerlijk op het terras zitten. Er is een bakkerij, een bar en restaurant. Je hebt hier de hele dag zon en er is altijd wel een plekje.

Hier moet je zijn in de andere steden:
Dit zijn de leukste terrasjes van Rotterdam
De fijnste terrassen van Utrecht
> Dit zijn de beste terrasjes van Amsterdam

PHOTO CREDITS STREETFOOD EINDHOVEN