Dit zijn de leukste terrasjes van Rotterdam

De ZON schijnt!! En iedereen lijkt er vrolijker van te worden, jij ook? We gaan na werk massaal het terras op. Zeg nou zelf: heerlijk in het zonnetje vertoeven met een drankje. Is toch ook gewoon heel gezellig?

Speciaal voor iedereen die na werk of op een vrije dag wil genieten van de leukste terrasjes in Rotterdam. We hebben natuurlijk een beetje rondgevraagd en hier zelf ook gretig gebruik van gemaakt. Op deze terrasjes kan je genieten van wat avondzon en super lekker eten.. Dit zijn de leukste terrasjes van Rotterdam op een rijtje. 

Engels  (Stationsplein 45) – Je verwacht het niet, maar tussen al die moderne gebouwen zit dus een mooi stukje groen. Op het van dak van het Groothandelsgebouw vind je namelijk een heerlijk dakterras. Geeft je natuurlijk goed uitzicht over de stad maar heeft ook de lekkerste tapas.

The Suicideclub (Stationsplein 45) – In Rotterdam heb je ook nog The Suicide Club. Perfect voor een avond met je vrienden aan de cocktails. Nog beter, in het weekend staat er ook geregeld een DJ. Kan je samen dansen in de zon met prachtig uitzicht over Rotterdam.

Biergarten (Schiestraat 18) – Vrouwen en bier… Het lijkt soms echt een eindeloze discussie. Hoe vaak hoor je als bierdrinkende vrouw dat je wijn hoort te drinken? Nou, bij Biergarten niet dus. De sfeer en bierpullen zijn als op een Oktoberfest, maar dan met zon, hamburgers van de barbecue én dat onder het genot van heerlijke muziek.

Op het dak (Schiekade 189) – Als je verzekerd wil zijn van een plek in de zon. Ga dan naar Op het dak. Een heerlijk dakterras vlakbij het station. Je kan hier de hele dag vertoeven. Ze hebben er ontbijt, lunch en een borrel. En het mooiste: alles wordt vers bereid met ingrediënten vanuit hun eigen moestuin. Geniaal, toch?

’t Zwarte schaap (Witte de Withstraat 96) – Als je zin hebt in een vrijmibo, dan moet je op de Witte de Withstraat zijn. Dit café staat niet voor niets in de Misset Horeca top 100. Hier proef je de rauwe Berlijnse sfeer en als je een hapje wil eten kan je een burger bestellen bij de buurman Zondebok en bij het ’t Zwarte schaap opeten. Ideaal.

Proeflokaal Reijngoud (Schiedamse vest 148) – Op dit grote terras kan je heel veel verschillende biertjes drinken. Gezellig aan grote picknicktafels of aan een statafel het weekend inluiden. En vergeet dan niet de bitterballen, deze komen namelijk van De Bourgondiër en dat zijn gewoon de beste. #nospon

Prachtig (Willemsplein 77) – Het feit dat ze een uitgebreide kaart hebben zegt eigenlijk al genoeg. Maar daarnaast kun je op het terras van Prachtig ook nog eens genieten van het geweldige uitzicht op de Maas en de Kop van Zuid. Dit terwijl je heerlijk aan het relaxen bent op één van de toffe stijger houten banken die je op dit terras kunt vinden.

Hotel New York (Koninginnehoofd 1) – Met uitzicht op de skyline van Rotterdam en de Maas, met grote voorbij varende schepen, en de heerlijkste oesters bij de hand heb je niets te klagen.

LUX (‘s-Gravendijkwal 133) – In de prachtige binnentuin van LUX bevindt je tijdens het dineren voor even onder de Toscaanse zon. Een gezellige plek met veel zon en lekker eten, zeker een bezoekje waard. Een mini-break in eigen stad!

Aloha Bar (Maasboulevard 100) – Alohaaa..dat gevoel krijg je echt als je hier op het terras gaan zitten. Lekker borrelen in strandstoelen op de bodem van een voormalig subtropisch zwemparadijs. Unieke locatie met uitzicht op de Maas.

Fenix food factory (Veerlaan 19D) – Fenix food factory is een grote loods in Katendrecht. In deze loods is een dagelijkse versmarkt. Hier kan je dus allemaal verschillende kraampjes eten en drinken. En alles is vers. Leuk om hier dus je favoriete kaas, brood of biertjes te scoren. Je kan buiten genieten op het terras. Je zit hier aan het water en je hebt een prachtig uitzicht over Rotterdam.

 

Want waar moet je zijn om de zon te pakken?
> De fijnste terrassen van Utrecht

WE MOGEN WEER!
Dit zijn de beste terrasjes van Amsterdam

One more bottle of wine please…
> Dit zijn de leukste terrasjes van Nederland