Dit zou in iedere make-up tas moeten zitten

Je brengt altijd netjes je make-up aan voor een frisse look. Hiervoor gebruik je natuurlijk foundation, bronzer, highlighter, mascara, lipstick en een beetje blush. Maar in dit rijtje missen we een product dat we veel vaker zouden moeten gebruiken. Namelijk oogschaduw.

Veel van ons hebben dit niet in onze make-up bag zitten, maar dat zouden we wel moeten doen. Er bestaan namelijk zoveel prachtige palletten met kleuren die je elke dag kan dragen. Oogschaduw hoeft er namelijk niet altijd uit te knallen met veel kleur. Het kan ook met neutrale kleuren waardoor je ogen net iets meer opvallen.

Het kan natuurlijk zijn dat je het lastig vindt om aan te brengen of dat het al te snel te veel is. Voor het teveel aanbrengen hebben wij één tip en dat is blenden blenden blenden. Dit is namelijk erg belangrijk als je een vrij neutrale look wil creëren. Verder heb je ook de juiste kwasten nodig namelijk een kwast voor in de arcadeboog, bewegend ooglid en voor de inner corner/wenkbrauw bot. Hoe je dit allemaal kan doen lees je hieronder.

Arcadeboog

Voor de arcadeboog (ook wel crease genoemd) gebruik je een blending kwast. De haren hiervan zitten stevig tegen elkaar aan en zijn rond afgesneden. Hiermee kan je de oogschaduw goed in de arcadeboog aanbrengen.

De kleuren die je hiervoor gebruikt, zijn vaak iets donkerder dan op je bewegende ooglid. Zo creëer je meer schaduw en diepte. Het is daarom ook het beste om voor een matte kleur te kiezen. Als je dit iets rustiger wil aanzetten, kan je beter voor een kwast kiezen waarvan de haren wat losser van elkaar staan.

[show_shopthepost_widget id=”2859811″]

Ooglid

Voor op het ooglid gebruik je een iets stevigere kwast. Doordat de kwasten veel haar hebben blijft de poeder er goed in zitten. Zo kan je zonder iets te verspillen de kleur goed aanbrengen op je oogleden. Voor een natural look kan je het beste voor een lichtere kleur kiezen op je ooglid, dan die in je arcadeboog. Deze kleur hoeft niet mat te zijn er mag zelfs een kleine glitter in zitten.

[show_shopthepost_widget id=”2859810″]

Inner corner en wenkbrauw bot

Op deze plekken breng je een kleur aan waar een goede glans op zit. Je wil het hier namelijk extra laten shinen en naar voren laten komen. Hiervoor kan je een lichtere en glanzende kleur uit je palette pakken, maar je highlighter kan hiervoor ook van pas komen. De kwast die je hiervoor het beste kan gebruiken is een kleine rond afgesneden kwast. Zoals hieronder staat. Hiermee kan je namelijk gemakkelijk in je inner corner komen en een strakke lijn bij je wenkbrauw bot maken. Hierdoor lijkt je wenkbrauw zelf ook een stuk netter en strakker.

[show_shopthepost_widget id=”2859817″]

Nu kan je natuurlijk nog veel meer looks maken naast een natural. Namelijk een smokey of een intensere look. Hoe je dit precies allemaal kan doen, zie in de afbeelding hieronder. Hierin staat ook alles aangegeven voor de natural look. Dus leg die oogschaduw nou een keer bij je every day stash en je zult je verbazen hoeveel verschil het kan maken.

 

Nu je eindelijk een beetje een idee hebt van oogschaduw, is het belangrijk om het juiste palette te kopen. En het is heel begrijpelijk, dat je GEEN idee hebt welke. Geen probleem wij hebben hieronder een paar paletten op een rijtje gezet die perfect zijn voor beginners. Zo kan jij door oefenen totdat je een pro bent.

I Heart Makeup
I Heart Makeup heeft een heel fijn palette dat gebaseerd is op het populaire oogschaduwpalette van Too Faced. De collectie is het Bar palette en is in veel verschillende kleuren te vinden. Ze hebben allemaal prachtige chocolade kleuren die iedereen staan. En het beste van alles: het ruikt naar chocola.

Urban Decay
Het merk dat in dit rijtje niet mag ontbreken is Urban Decay. De Naked palletten hebben de perfecte kleuren om je kennis te laten maken met oogschaduw. Vergeet alleen niet om ze goed te blenden. Er zit veel pigment in deze kleuren dus het is erg belangrijk om ze goed te blenden.

Morphe
Wil jij gelijk keuze hebben uit maar liefst 35 kleuren? Dan is de Morphe 35 Color Nature Glow Eyeshadow Palette de beste keuze. De kleuren hierin zijn makkelijk te blenden en gelijk aan te brengen. Doordat er in dit pallet zoveel keuze is, kan je hier veel mee spelen en ontdekken wat jouw kleuren zijn.

W7
Kennen jullie het merk W7? Dit merk staat bekend om de vele dupes die ze maken van make-up merken zoals Urban Decay. Zij hebben namelijk de Naked paletten nagemaakt. Deze paletten hebben iets minder pigment dan de real deal maar zijn alsnog heel fijn om mee te werken.
Mac en Esence
Tegenwoordig kan je ook zelf een oogschaduw palette samen stellen. Dit kan je onder andere doen bij Mac en Essence. Zo kan je makkelijk zelf kleuren uitkiezen zonder dat je een palette hebt met een kleur die je nooit zal gebruiken.
Viseart
Dit is het merk waar veel visagisten bij zweren. Het Viseart 12 Eyeshadow Palette 01 Basic matte. In dit palette zitten twaalf kleuren waar je niet alleen oogschaduw mee aan kan brengen, maar ook je gezicht kan shapen en je wenkbrauw mee kan invullen. Aan de slag! 

Kende jij dit geheim al?
> Hét geheim van de no make-up look volgens visagisten

Zo draag jij make-up met een bril.
> Dé 6 make-up tips voor alle brillendraagsters

Moeite met make-up blenden?
> Zo doe je het goed

PHOTO CREDITS: C_POESY_