Dit zouden Parisiennes NOOIT naar werk dragen

Heb je altijd al de Franse stijl onder de knie willen krijgen? En heb je soms geen inspiratie voor een outfit voor naar je werk? Dan hebben wij het antwoord op beide problemen. We hebben voor je uitgezocht wat Parisiennes naar hun werk dragen, wat ze niet dragen en wat de allerbelangrijkste essentials zijn. We LOVE their style! 

What to wear

Wat schoenen betreft dragen de Parisiennes veel verschillende soorten. Het ligt er ook aan in welke mood ze zijn. Sneakers zijn in ieder geval altijd goed. Ook sandaaltjes en espadrilles zijn een must voor sommige Parisiennes (die kan je dan weer aan doen als de zomer terug is). Ze kiezen in ieder geval altijd voor comfortabele schoenen en voor schoenen die je makkelijk uit en aan krijgt: handig voor als je ze even uit wilt schoppen op kantoor.

En welke outfit dragen ze? Denim is een belangrijke musthave volgens alle Parisiennes. Kies voor een broek met een perfecte pasvorm in de stijl die jij leuk vindt. De meeste vrouwen uit Parijs kiezen voor een broek met een edgy uitstraling. Veel Parisiennes combineren er een mooie blouse bij of een mooie top of tee die niet té opvallend is. In de warmere maanden worden er ook jumpsuits gedragen of maxi dresses. Deze kunnen ook erg chic staan! De key voor hun complete outfit? Comfortabel maar ook chic en vrouwelijk.

What not to wear

Oncomfortabele kleding en te hoge hakken waar je niet op kan lopen sowieso niet! Ze vermijden te strak zittende shirtjes of broeken die knellen. Ook schoenen die niet goed zitten zijn een no go voor de Parisiennes. Sneakers en makkelijke instappers staan toch bovenaan het lijstje. Leggings worden ook door hen vermeden.

Wat voor hen het allerbelangrijkst is, is dat de kleding bij je past. Anders werkt het niet. Als je outfit jouw persoonlijkheid niet weerspiegelt, kan je beter voor een andere outfit gaan.

The Parisian workwear essentials

Shirts. Witte, zwarte, gekleurde of geprinte shirtjes. Het mag allemaal. Het liefst een beetje oversized, want dat ziet er comfortabeler natuurlijk. En ze passen bij alles! Goede schoenen zijn ook een essential, ze moeten niet alleen lekker zitten maar ook van goede kwaliteit zijn voor de Parisiennes, hetzelfde geldt voor jeans. Een mooi jasje mag ook niet ontbreken en als je een blouse kiest, ga dan voor wit, met opgerolde mouwen. Leuke accessoires en rode lippenstift maken de look af. Verder houdt een vrouw uit Parijs haar make-up vrij neutraal. Je haren mogen ook in een nonchalante look zitten. En zo lang je je maar zelfverzekerd voelt met hoe je er uit ziet naar je werk, ben je good to go!

 Lees hier meer over de stijl van Franse vrouwen:
Dit zouden Franse vrouwen NOOIT doen met hun haar
PHOTO CREDITS: ANINE BING