Zo strijk je kleding zonder strijkijzer!

De vakantie staat voor de deur en je wil perse die kreukgevoelige blouse mee nemen. Een strijkijzer meenemen in je koffer zal voor ietwat overgewicht zorgen en daarom besluit je deze thuis te laten. Maar een gekreukte blouse zal geen indruk maken op die fijne mannen op je vakantiebestemming. Stop stressing, er zijn namelijk genoeg manieren om je kleding snel weer kreukvrij te krijgen!

Stijltang
Je snapt ‘m waarschijnlijk meteen: het is natuurlijk hetzelfde idee als een strijkijzer. Hiermee haal je heel snel kreukels uit je kleding. Grotere oppervlakten kosten wat meer tijd, maar een paar diepe kreukels haal je hier makkelijk mee uit. En vergeet niet de temperatuur wat lager te zetten! Toch vrij zonde als je blouse in de fik vliegt.

Pan
Gebruik een steelpannetje die het lekkerst in je hand ligt. Kook wat water in de pan en gooi de pan weer leeg. De onderkant van je pan is nu goed heet, waardoor hij hetzelfde effect oplevert als een echt strijkijzer. Dus even met de onderkant van de pan over je gekreukte top en done! Waar een pan allemaal wel niet goed voor is!

Matras
Als je iets meer tijd hebt is deze methode erg handig. Rol je verkreukelde kledingstuk goed op, in plaats van het te vouwen. Leg dit een uurtje onder je matras en ondertussen kun je alvast gaan douchen en je opmaken. Haal het een uurtje later onder je matras vandaan en een groot deel van de kreukels zijn verdwenen als sneeuw voor de zon!

Douche
Hang je kledingstuk op in de badkamer, terwijl je aan het douchen bent. De stoom van van de douche zorgt ervoor dat er geen kreukels meer in je item zit!

Föhn
Houd de föhn op minimaal 5-10 centimeter afstand van je kleding. Door de hitte van de föhn gaan de kreukels er goed uit. En het werkt nog beter wanneer je kleding een beetje vochtig is!

Handdoek
Gebruik een vochtige handdoek en leg hem op het gekreukelde kledingstuk op een plat oppervlak. Zoals een bed of een tafel. Druk met je handen op de handdoek die op het kledingstuk ligt en na een tijdje zal hij helemaal kreukvrij onder je handdoek vandaan komen. Dit moet even gezegd worden: je hebt hiervoor wel beetje geduld nodig…

Waterkoker
De stoom die uit de waterkoker komt zorgt er ook voor dat de kreukels verdwijnen. Super handig, want daarna heb je meteen heet water voor een kop thee. Zo kun je ’s ochtends een paar minuten langer van je bed genieten!

Source: BlogLovin