Zwembad-chic zijn doe je zo!

Je hebt al heel wat risico’s durven nemen tijdens het inpakken dit jaar. Zo heb je je stijltang en je waterproof mascara dit jaar (nog) buiten je koffer gelaten. Schouderklopje voor jou! Maar als je er écht zwembad-chic bij wil kunnen liggen deze vakantie, moet je een stapje verder durven gaan. Hoe je dit aanpakt, lees je hier. Dit is de perfecte zwembad look:

1. No heels by the pool
Voor de een spreekt dit voor zich, voor de ander wat minder. Hakken benadrukken je benen en dat is erg fijn onder een mooie jurk of rok. Maar met enkel een bikini aan, is het wel een beetje boel too much. Daarnaast wil jij niet degene zijn die met hakken en al een onbedoeld duikje in het zwembad neemt. Niet doen dus.

2. Say bye tegen bikini’s met metalen details
Maar ze zijn zo mooi. Klopt, maar ook vooral heel erg onhandig. Want vakantie is (onder andere) om bruin te worden en op het moment dat je swim wear met metalen details draagt kan iedereen dat een week later nog zien, omdat je daar niet bruin bent geworden.

3. Aangepaste make-up
Alles wat je tijdens het zonnen nodig hebt is: zonnebrand, een zonnebril, een labello stick en misschien wat dagcrème. Bewaar je mooie make-up talenten dus voor ’s avonds, wanneer je wel lekker uit mag pakken.

4. Verboden voor kaftans
Je weet wel, die grote tunieken die je maar op vakantie aanschaft omdat je ‘iets over je bikini aan moet’. Meestal ook nog eens in een print die je toch net niet helemaal bevalt. Zonde dus. Kies daarom voor een oversized blouse, veel leuker, en vaak heb je die toch al in de kast liggen!

5. Investeer in een goede zonnebril
Aangezien je hem toch elke dag draagt, mag je er best wat geld aan uitgeven ook. Daarnaast zijn wat duurdere brillen vaak kwalitatief nog beter ook. Goede reden toch?

6. Minimaliseer sieraden
Ga voor gemak, in plaats van looks. Het kan er voor zorgen dat je er net wat beter uit ziet, maar daar let toch niemand op. Draag je standaard sieraden (die tegen water kunnen). En live it up in de avond!

7. Doe je nagels
Of laat ze doen. Bijvoorbeeld met een fijne gellak, waardoor je ze op vakantie niet bij hoeft te werken en je er dus altijd verzorgt bij ligt.