DIY: De allerleukste interieurhacks

Er zijn zoveel manieren om je interieur een boost te geven, maar je kunt dit ook zelf op een creatieve manier doen. Met deze handige interieur hacks kun je dit weekend meteen aan de slag!

 Een schoenenrek van een ladder

Als vrouw heb je natuurlijk (heel veel) schoenen. Maar waar moet je deze allemaal kwijt? Je kunt nu makkelijk zelf een schoenenrek maken van een ladder. Tegenwoordig kan je overal zo’n ladder kopen maar je kan ook een oude ladder door (laten) zagen. Zet de ladder tegen een muur aan en je kunt je schoenen op de tredes zetten.

Je foto omlijsten met tape

Je kunt natuurlijk gewone fotolijstjes kopen en die aan de muur hangen, maar je kunt de omlijsting ook zelf maken! Dit kun je doen met washitape. Je kunt kiezen voor zwarte tape, maar je kan ook voor leuke kleurtjes of patroontjes gaan. Dit geeft een veel vrolijker effect dan zo’n standaard fotolijstje, toch?

Antieke kaarsenhouders en vazen

Wat is er nou leuker dan je kaarsenhouders antiek te maken? Dit kun je doen door wat glazen kaarsenhouders te kopen. Ook kun je wat glazen vazen kopen en deze ook een nieuwe look geven. Samen met een plantenspuit en spiegel chrome spray kun je deze antieke kaarsenhouders en vazen maken.

Het enige wat je hoeft te doen is het glas goed schoonmaken, dan met de plantenspuit een beetje water op het glas spuiten en dan met de spiegel chrome spray erover heen. Zet dit ondersteboven op een droogrek en laat het volledig drogen.

Opbergmand van kippengaas

Slingeren jouw spullen ook door het hele huis? Je kunt ze opbergen in een mand van kippengaas. Koop hiervoor een stuk kippengaas, je kan zelf kiezen hoe groot je mand mag worden. Knip hier met een knijptang een plusvorm in. Vouw dan alle kanten naar binnen. Maak de hoeken vast aan elkaar en klaar.

Je kunt hem eventueel nog in een andere kleur spuiten of verven. Voor een steviger mandje kun je eerst wat dunne aluminium buisjes in een vierkant aan elkaar plakken. Hierover heen doe je dan het kippengaas.

Memobord

Al je leuke kaarten, briefjes en foto’s kun je ophangen aan dit memobord. Het enige wat je hoeft te kopen is een gaaspaneel. Dit is een metalen rek met vierkantjes. Je kunt zo groot of zo klein knippen als je zelf wilt. Alleen nog een paar leuke wasknijpers om de kaarten op te hangen en klaar!

Je vaas versieren met geld

Heb jij ook onwijs veel € 0.05 centjes in je portemonnee zitten? Je kunt deze muntjes gebruiken om bijvoorbeeld je vaas mee te pimpen. Het enige wat je nodig hebt zijn, heel veel €0.05 euro centjes, goede lijm en een vaas. Door juist deze centjes te gebruiken krijg je een koperachtig effect, dat super mooi is!

Confettiglazen

Vindt jij je glazen ook een beetje saai. Versier ze dan met verf. Gebruik wel een verf dat waterbestendig is, zoals glasverf. Het enige wat je hoeft te doen is met tape je glazen aftapen en inkleuren. Zo zijn je glazen een stuk leuker!

Nog meer DIY interieur hacks?
>DIY: Ombre pineapple!

Of DIY kleding hacks?
>DIY: Customize je T-shirt binnen 5 minuten
>DIY: Maak zelf glitter boots!

PHOTOCREDITS : BLOGLOVIN’