Dunner wordende wenkbrauwen? Zo krijg je meer volume

Wenkbrauwen zijn één van de belangrijkste dingen in je gezicht. Ieder jaar is het weer een verrassing wat de wenkbrauwtrend is. We hebben de dunne wenkbrauwen gezien en de ‘behaarde’ wenkbrauwen à la Cara Delevingne. Eerlijk, zelf hebben wij ooit wel een keer onze wenkbrauwen te erg geëpileerd.. Die te dunne wenkbrauwen of twee grote donkere blokken op je hoofd. Het komt allemaal te bekend voor.

Maar nu is het uitvallen van je wenkbrauwen (jammer genoeg) ook een vaak voorkomend probleem. Hoe los je dit op? Komen die haren ooit nog terug? Wij hebben de oplossingen voor jou verzameld om haaruitval tegen te gaan. 

Hoe komt het?

Ieder haarzakje heeft een cyclus. Ook die van je wenkbrauw. Dus het is eigenlijk heel normaal als er haren van je wenkbrauwen uitvallen. Die komen vaak ook weer terug. Maar door al die verschillende wenkbrauwproducten kan het zo zijn dat de haren uitvallen. En dus ook niet meer terugkomen.

Make-up is niet altijd het probleem. Het kan namelijk ook te maken hebben met een ziekte of aandoening. Buiten dat word je natuurlijk ook ouder. Waardoor net zoals bij je hoofdhaar, de haren minder snel terug groeien.

Is het te vermijden?

Vergeet niet dat een haarzakje een cyclus heeft. Dus als het goed gaat komt jouw uitgevallen haar ook weer terug. Als je jouw wenkbrauwen epileert, is de kans iets kleiner dat de haartjes weer terug groeien. De oplossing hiervoor is daarom ook, epileer ze niet te veel. Je haar groeit gewoon terug als ze niet te veel beschadigd zijn. En laat het eventueel doen door een professional. 

Hoe behoudt je het juiste model?

Om het model in je wenkbrauwen te houden, zal je toch echt moeten blijven epileren (duh). Maar doe dit op een voorzichtige manier. En laat het anders door een ervaren iemand epileren. Als het bijtekenen en de serums niet helpen, dan is microblading ook een oplossing.

Welke producten helpen er tegen?

Laatste tijd worden we overspoeld met wimperserums. Die beweren dat het goed is voor de groei van je wimpers. Gelukkig zijn er serums die ook écht helpen bij de groei van je wenkbrauwen. Dit zal wel ongeveer vijf weken duren, voordat je echt verschil ziet. Loop daarom niet te hard van stapel als je het net een week of twee hebt gebruikt. En nog geen verschil ziet. Geduld is een schone zaak.

READ NEXT
Dit item maakt je skincare routine zoveel makkelijker
Met dit item wordt je striae minder
De beste haarmaskers voor jouw type haar
7 kapsels die je kan fixen in een halve minuut