Een duurzame panty scoor je bij Swedish Stockings

Duurzaamheid is een hot topic en al helemaal in de kledingindustrie. Allerlei afvalstoffen komen vrij tijdens het produceren van kleding door fabrieken en dat heeft grote nadelige gevolgen voor de aarde.

Hierdoor staat de mode-industrie op de tweede plek in de lijst van meest vervuilde industrieën ter wereld. Tijd om daar wat verandering in aan te brengen. Nooit meer shoppen? Nee, dat hoeft ook weer niet, wel bewuster! Daarom stellen we iedere donderdag een duurzaam modemerk aan je voor met deze week: Swedish stockings.

Swedish Stockings

Je doet een panty aan, trekt hem omhoog en hebt toevallig een haakje aan je nagel.. Jahoor gelijk een ladder in je panty. Die kan de prullenbak in. Hierdoor zijn panty’s een van de grootste verbruiksgoederen die er zijn. Ze gaan snel kapot en worden daardoor ook sneller weggegooid. Precies daarom zijn Linn Frisinger en Nadja Forsberg begonnen met Swedish Stockings.

https://www.instagram.com/p/B2yp7miI1uR/

Swedish Stockings wil de kousen industrie veranderen en maakt daarom panty’s die milieuvriendelijk en kwalitatief veel beter zijn dan de panty’s die we gewend zijn. Ze denken tijdens het gehele productieproces na over de meest duurzame opties. Ze maken bijvoorbeeld hun panty”s van gerecycled materiaal wat voornamelijk bestaat uit nylonafval. Ze verzamelen oude panty’s, oude sportkleren en andere kledingstukken wat voornamelijk uit nylon bestaat en kunnen met bepaalde machines vezels van elkaar scheidden zodat alleen de goede vezels hergebruikt worden voor nieuwe panty’s.

Door nylon overschotten te gebruiken voor hun eigen productie voorkomen ze dat deze nylon producten terecht komen in de vuilnisbak. Nylon is gemaakt op oliebasis en het zou dus heel lang duren voordat het vergaan is.

Tijdens het productieproces gebruiken ze milieuvriendelijke kleurstoffen en is het verfproces volledig co2-neutraal en vegan. Ze gebruiken zonne-energie om zo het gebruikte water weer te kunnen reinigen voordat het terug de grond in gaat.

Swedish Stockings recycle club

Zoals al werd verteld wil Swedish Stockings iets doen aan de huidige panty industrie en een beter alternatief aanbieden. Daarom hebben ze onder andere ook de “Swedish Stockings recycle club” opgericht. Hiermee willen ze mensen stimuleren om gebruikte panty’s op te sturen zodat ze deze weer kunnen hergebruiken. Dat scheelt weer meer nylon afval en de consument die dit daadwerkelijk doet krijgt 10% korting op de volgende aankoop.

Swedish Stockings X Ganni

In samenwerking met Ganni heeft Swedisch Stockings een collectie gemaakt die op dezelfde duurzame wijze is gemaakt, maar in combinatie met de prints van Ganni.

https://www.instagram.com/p/B1qgRoEnhK6/

Meer over duurzaam? Lees ons artikel van vorige week donderdag:

Teym: “the impeccable wardrobe”