Wolf and Storm: dé webshop voor duurzame en vegan mode

Duurzaamheid is een hot topic en al helemaal in de kledingindustrie. Allerlei afvalstoffen komen vrij tijdens het produceren van kleding door fabrieken en dat heeft grote nadelige gevolgen voor de aarde. Hierdoor staat de mode-industrie op de tweede plek in de lijst van meest vervuilde industrieën ter wereld. Tijd om daar wat verandering in aan te brengen. Nooit meer shoppen? Nee, dat hoeft ook weer niet, wel bewuster! Daarom stellen we iedere donderdag een duurzaam modemerk aan je voor. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten het merk: Wolf and Storm.

Wolf and Storm

Wolf and Storm is zo’n 6 jaar geleden bedacht door Marlieke Broekmeulen. Zij is zelf veganistisch en had heel veel moeite om veganistische kleding te vinden dat er ook nog mooi uit ziet. Naast deze struggle zag ze ook dat er heel veel leed schuilgaat achter de mode-industrie en daar wilde ze maar al te graag een stokje voor steken. Wolf and storm is daarom een webshop dat 100% duurzame en veganistische kleding aanbiedt.

De naam Wolf en Storm wist Marlieke al voordat de webshop was opgebouwd en is gekozen op intuïtie. Toevallig is de naam een combintie van dier en natuur en past het dus perfect bij het concept.

https://www.instagram.com/p/BwnFD5glWYA/?utm_source=ig_web_copy_link

Er zijn tegenwoordig zoveel merken die zeggen dat ze duurzaam zijn, maar dit eigenlijk helemaal niet echt zijn. Wolf en Storm maakt het je daarom gemakkelijk en is dus een webshop dat voor jou producten selecteert die 100% duurzaam en veganistisch zijn. Wolf en Storm is eerlijk over duurzaamheid en probeert er ook zoveel mogelijk over uit te leggen. Zo staat er op de site bijvoorbeeld een hele uitleg over de verschillende materialen waar duurzame merken gebruik van maken. Is het wel echt duurzaam? Wat is het? Wat kan je ermee? etc.

Materialen Wolf and Storm

https://www.instagram.com/p/Bzi8oPunbZD/?utm_source=ig_web_copy_link

Naast de uitleg over materialen, vertellen ze ook aan welke keurmaken ze allemaal voldoen. Zo voldoen ze aan G.O.T.S., Fairtrade, Fairwear, OEKO-TEX, Recycle blended standard, IVN best naturtextil, ocs organic content standard en SA8000.

Dit zegt je (misschien) (waarschijnlijk) helemaal niks en daarom leggen ze op hun site ook bij deze keurmerken uit wat het is en wat het inhoudt.

Keurmerken Wolf and storm

https://www.instagram.com/p/BnlB8OWjxOJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer duurzame merken? check onze site.