Een nieuw parfum kiezen dat bij je past: zo doe je dat!

Bijna niets laat je meer zelfverzekerd voelen dan wanneer je weet dat je lekker ruikt, toch? De meeste vrouwen gaan niet zonder parfum de deur uit. Complimentjes over dat je lekker ruikt zijn ook altijd leuk om te horen. En je kan er ook goed je crush of je vriend mee verleiden. Een nieuw parfum kiezen kan lastig zijn. Ben je nog op zoek naar je nieuwe favoriete parfum? Volg dan de volgende tips op!

Herinneringen maken

”Perfume is the most intense form of memory” , wordt wel eens gezegd. Een bepaalde gelegenheid, een bepaalde reden of je stemming kan bepalen welk geurtje je wil dragen. Geuren koppelen we snel aan herinneringen. Ook al is het verleidelijk om steeds weer nieuwe geurtjes te kopen, je zou beter een nieuw favoriet kunnen kopen die je vaak gaat dragen. Want hoe leuk is het als jouw vriend en jouw vriendinnen ”jouw” geur herkennen?

Probeer veel geuren

Ga naar de parfumerie of drogisterij en pak genoeg testpapiertjes in je hand. Test veel uit. Spuit niet alles op je hand of op je pols, dan ruik je na een tijdje alles door elkaar en kan je de verschillende geurtjes niet goed meer onderscheiden. Als je het verschil in geur van de parfums na een tijdje ook niet meer kan ruiken bij het gebruik van de speciale papiertjes, ga dan weg uit de winkel. Ga naar een leuk koffietentje in de buurt en drink een kop koffie, wait, what? Ja echt, de geur van koffie zorgt ervoor dat je reukvermogen weer extra geactiveerd wordt. Goed excuus voor je dagelijkse dosis cafeïne, toch? Als je je koffie op hebt, ga je weer terug naar de parfumerie en ga je verder met je proces.

Samples

Heb je nu een kleine selectie kunnen maken? Wees dan niet bang om samples te vragen in de winkel. Je gaat een nieuw parfum kopen dat je misschien wel iedere dag gaat dragen. Je mag er in investeren, maar als je dit doet, wil je natuurlijk wel de goede keuze maken. Samples zijn handig om mee te nemen als je nog niet helemaal zeker bent. Wil je al een beetje een idee hebben welke geur bij jou past, qua type vrouw? Lees het hier.

Laat je adviseren

Laat je niet alleen door de verkoper adviseren, want zij wil je natuurlijk ook gewoon het luchtje verkopen. Als je toch nog twijfelt of de geur bij jou past, luister dan ook naar het advies van je vriendinnen! Je vraagt iemand die je goed vertrouwd toch vaker om advies? Dan kan je dit ook bij parfum doen. Jouw vriendinnen kennen je goed, en weten vast ook wel wat bij jou past en wat niet. Het zou ook maar zo kunnen dat de geur die je op het oog hebt niet in de smaak valt bij je vriendinnen. En als jij de enige bent die het lekker vindt ruiken, kan je je toch nog bedenken.

De inhoud telt

Sommige parfums zitten in nog mooiere flesjes dan andere parfums. Het is best verleidelijk om te kiezen voor dat ene flesje die óók nog eens als accessoire en pronkstuk kan dienen op je slaapkamer, maar pas op. Misschien vind je deze geur stiekem veel minder lekker dan een andere, en dat zou zonde zijn. Als het je lukt, probeer dan een parfumerie te vinden waar je een ”blinde test” kan doen. Vraag of je luchtjes kan ruiken zonder dat je weet uit welk flesje het komt. De geur is veel belangrijker dan de fles en het merk. Je doet misschien hele nieuwe ontdekkingen over wat je echt lekker vindt.

Je mag wisselen

Als je een geur hebt gevonden waar je ontzettend blij mee bent, kan het zijn dat je na een jaar of een paar jaar er toch weer op uitgekeken bent. Dit is niet erg, probeer niet iedere week te wisselen, maar soms verandert je smaak gewoon, of geur dus in dit geval. ”Happily ever after” is geen uitspraak die je op je parfum hoeft toe te passen. Het belangrijkste is dat je plezier hebt gehad van je parfum.

Wil je je parfum nog unieker laten ruiken?
> Spuit deze luchtjes dan bij elkaar

Lees hier meer over parfum:
AHA! Zo blijft je parfum dus 10x langer zitten
De vijf parfums die iconische celebrities ooit hebben gedragen
De plekken waar je parfum het langst blijft zitten

PHOTO CREDITS: MANDY_KIM24