Zo vind je de parfum die bij je past

We houden er allemaal van om lekker te ruiken: smell good, feel good! Staat jouw badkamer plank vol met fijne geurtjes, maar zoek je ondertussen nog steeds naar the one and only? De speurtocht naar dé perfecte parfum kan best ingewikkeld zijn. Door middel van deze handige tips helpen wij je een handje op weg.

1. Spray op de huid
Parfum ruikt op ieder huidtype anders. Test een geur dus altijd even op je eigen pols, zodat je precies weet hoe de geur op jouw huid ruikt. Wrijf niet over je huid nadat je parfum hebt aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de geur moleculen beschadigen waardoor de geur veranderd.

2. Gebruik bodylotion
Parfum blijft beter zitten op een gehydrateerde huid omdat de geur zich mengt met huidvetten. Als je last hebt van een droge huid kun je wat ongeparfumeerde bodylotion aanbrengen zodat de geur minder snel zal vervagen (op deze plekken blijft je parfum het langst zitten).

3. Neem de tijd
Neem de tijd als je een parfum wilt kopen. Een geurtje heeft namelijk verschillende lagen. Na een tijdje zul je de geur dus anders ruiken dan wanneer je ’m net hebt opgespoten. Om er zeker van te zijn dat je ’m écht lekker vindt kun je dus beter even wachten met kopen.

4. Match your personality
Een parfum kan je persoonlijkheid versterken. Ga je voor sweet and adorable? Kies dan voor een licht, zoetig geurtje. Heb je een sterke persoonlijkheid en wil je deze juist benadrukken? Dan kun je beter kiezen voor een aanwezige, sterke geur zoals bijvoorbeeld Chanel No. 5.

5. Testers
Vraag om testers in de winkel. Zo kun je gerust de tijd nemen door ’m thuis nog een keer op te spuiten en zo te bepalen welke jij het lekkerst vindt.

6. Focus je op de geur
Doe je ogen even dicht als je aan een parfum ruikt. Dit zorgt ervoor dat je helemaal gefocust bent op de geur en niet afgeleid wordt door andere dingen, zoals deze mooie mannen bijvoorbeeld.

7. Ruiken maar
Heb je ’m opgespoten? Druk je neus er dan niet bovenop, maar beweeg met je pols (heen en weer) langs je neus. Zo ruik je de geur nog beter.

Om er zeker van te zijn dat je een parfum kiest die helemaal bij je past, kun je ook naar een parfumeriezaak gaan, waar ze je helpen met het selecteren van jouw persoonlijke favoriet. Wij geven je 3 fijne shops waar je hiervoor terecht kunt:

The Fragrance Store
Bij The Fragrance Store helpen ze je met het kiezen van een geur die past bij je eigen identiteit. Eigenaresse Gera van Veen heeft haar eigen wijze ontwikkeld om deze perfecte geur te vinden, dit is dus erg persoonsafhankelijk. 

Skins Cosmetics
De collectie van Skins Cosmetics wordt zorgvuldig geselecteerd: de merken zijn allemaal onderscheidend. De meeste geuren zijn niet op sekse gedefinieerd, maar op geurfamilie. Zo kun je je favoriete parfum ook nog eens delen met je vriend!

Kiehl’s
Bij een bezoek aan de Kiehls winkel kun je er vrijwel zeker van zijn dat je goed geholpen wordt. De medewerkers zijn gespecialiseerd in het vinden van jouw perfecte geur en dus loop je er vast met een fijn exemplaar naar buiten.

READ NEXT:
Zoveel geld geven we uit aan beauty producten
8 lekkere unisex geurtjes!
> Dit is het alternatief voor parfum in de zomer! 

Source: &Other Sories