Zo vind je de parfum dat bij jou past

We hebben inmiddels zoveel geurtjes op onze parfumplank staan, dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. Sommige staan er zelfs al jaren ‘voor de sier’ en onaangeraakt. Zonde! Er zijn nou eenmaal geurtjes die beter bij je passen, daarom grijp je toch elke keer weer naar dezelfde. Het is fijn om te weten wat ervoor zorgt dat juist dat ene geurtje je zo aanspreekt, zo kom je nooit meer met miskopen thuis!

Zo vind je de parfum dat bij jou past

1. Zet al je parfums op een rijtje en ga na wat ze gemeen hebben. Je hebt vast en zeker wel een specifieke voorkeur wat betreft geuren. Zijn ze bijvoorbeeld allemaal met een bloemenextract, of juist een beetje kruidig?

2. Wist je dat je reukorgaan in de ochtend en op stressmomenten het beste werkt? Oké… Shoppen is natuurlijk super stress verminderend (en zoals je hier kunt lezen hartstikke gezond!), maar kies er dan voor om vroeg op de dag een bezoekje aan de parfumerie te brengen.

3. Dan sta je in de parfumerie (wij weten donders goed hoe dit eraan toe gaat…) en dan spuit je strookje na strookje vol met parfum uit de meest opvallende, mooiste en duurste flesjes. Heerlijk! Maar het werkt averechts voor je reukorgaan. Je kunt beter slechts drie geuren uitzoeken en deze op drie aparte strookjes spuiten. Winkel even verder, en ruik na ongeveer 30 minuten weer even aan de strookjes. Zo kun je de ondertonen goed ruiken!

4. Heb je toch zes parfums die je graag wilt testen? Neem dan zakdoekjes mee en ruik hier even goed aan. De geur van het papier zal je neus neutraliseren. Ook gemalen koffiebonen neutraliseert geur, daarom staan er vaak potjes met koffie in parfumerieën zodat je daar af en toe aan kunt snuffelen.

5. Beslis niet te snel! Denk je dat je jouw parfum hebt gevonden? Vraag dan eerst om een sample, zodat je de geur goed kunt uitproberen. Parfum mengt zich ook met je huidsgeur, dus kan het zomaar heel anders op je huid ruiken dan op het teststrookje.

Als je ein-de-lijk jouw geur gevonden hebt, wil je dit natuurlijk dag en nacht naar ruiken. Met deze tips blijft je parfum de héle dag zitten.

Source: Sofia Vergara