Elske’s Diary: Fitness in LA

Fitness in LA

Mijn doel van de reis was om te ervaren hoe de mensen hier omgaan met sport en lifestyle en natuurlijk wilde ik er dolgraag zelf sporten. Ik ben samen met mijn man naar Gold’s Gym geweest, dit ligt in Venice, aan de kust van LA. In Venice zelf loop je door een straat met alleen maar restaurants en barretjes die focussen op gezonde voeding. Je ziet hier bijvoorbeeld Salade bars, green veggie restaurants en tentjes die smoothies en raw food verkopen. Het moge duidelijk zijn dat een gezonde lifestyle hier heel belangrijk is! Als je in Gold’s Gym binnenkomt zie je een immens grote zaal met alleen maar machines, spiegels en heel veel merchandise. Er hangen posters van de Mr. en Ms. Olympia winnaars en van Arnold Schwarzenegger films, er is een belachelijk groot aanbod aan eten en drinken en er zijn magnetrons waar je je eigen eten in op kunt warmen. Er liggen mensen op hun rug op yogamatjes en aan alle machines hangen bizar gespierde mannen en vrouwen. Een waar Walhalla voor mij dus!

Wat mij direct opviel is dat iedereen ontzettend gemotiveerd is: de meeste mensen zijn keihard aan het werk en het zweet stroomt rijkelijk, heerlijk! De sporters motiveren elkaar enorm, iedereen komt een praatje met je maken en wil weten wat je doet en waar je vandaan komt. Het viel me op dat het meeste materiaal hier helemaal niet zo nieuw is. Er staan geen fancy designmeubels en de muren en vloeren zijn niet mooi afgewerkt. En heel eerlijk: het zou ook niet passen bij de rest van de uitstraling. Eigenlijk is dat heel prettig, want de sfeer is daardoor erg toegankelijk.

Ik heb goed gekeken naar de manier waarop hier getraind wordt. Natuurlijk zie je ook hier een manier die er al heel lang is en ook nog wel een tijdje te zien zal zijn: krachttraining op de machines en met de barbells en dumbells. Maar je ziet ook mensen die kiezen voor een training met eigen lichaamsgewicht, met kettle bells of die trainen met een masker op. Dat laatste gebeurt met een Elevation Training Mask, dit is een masker dat je gebruikt om te werken aan de conditie van je longen en middenrif, zodat je algehele conditie en uithoudingsvermogen verbeteren. Met dit masker simuleer je in feite een hoogtetraining.

Ik heb later in de week een afspraak gehad met Gunnar Peterson, een zeer beroemde Celebrity Trainer. Ik had hem voor mijn reis een mail gestuurd in de hoop langs te mogen komen (wie niet waagt, wie niet wint!). En ja hoor: maandag had ik een afspraak! Het was voor mij een enorme eer om zo’n inspirerende man en grootse trainer te mogen ontmoeten. Gunnar Peterson traint onder andere Sylvester Stallone, Bruce Willis, Kim Kardashion en Jennifer Lopez. Het was heel interessant om Gunnar te horen praten over zijn contact met deze mensen en hoe hij tegen trainen aankijkt. Hij heeft bijzondere methodieken en ideeën en hij werkt heel erg vanuit de opvatting dat de training gaat om passie en mensen een goed gevoel geven. Er zijn zoveel verschillende meningen over voeding en sport, dat je er gek van zou worden. Gunnar is heel duidelijk in zijn mening en vindt dat er voor niets één manier is en heeft me aangeraden dat ik vooral mijn eigen kracht en manier van trainen vol moet blijven houden. Het gaat uiteindelijk om het resultaat dat je met een klant bereikt en dat ze bij je terugkomen, op welke manier je je doel hebt bereikt zou niet uit moeten maken. Gunnar heeft mij oefeningen laten doen die hij zelf bedacht heeft, puur door het lichaam te testen en te kijken naar wat je voelt en wat het voor je lichaam doet.

Boordevol energie (en met een tas vol nieuwe sportkleding) ben ik weer terug in het land. Dit soort reizen zijn echt de mooie momenten en ervaringen in het leven en ik ben blij dat ik ze mee mag maken! Fijn weekend lieve mensen en tot volgende week!

Liefs, Elske

fitness in LA