Zo vind je de sport die perfect bij je past

Smoesjes als “ik ben niet zo’n sportliefhebber” kunnen deze zomer echt niet meer. Ondanks dat Nederland niet meedoet aan het EK, zijn we toch een soort van verplicht te kijken. Of om mee te doen aan poules op het werk. De Olympische Spelen komen eraan en de Tour de France ook. Ja, jouw lover zit deze vakantie aan de bank geplakt. Misschien word je na aantal dagen of weken wel helemaal fanatiek en besluit je ook te gaan sporten. Kan maar zo! Find out welke sport jij zou moeten beoefenen.

Je bent extravert
Ben je het liefst onder de mensen, dan is een solo-sport helemaal niks voor jou. Je krijgt daar ook helemaal geen motivatie door. Kies voor een teamsport als hockey of volleybal. Gezellig met anderen calorieën verbranden.

Je wilt al-tijd winnen
Of het een potje Rummikub is of zoveel mogelijk likes op een foto krijgen, you’re in it to win it. Een teamsport is dan ook helemaal niks voor jou. Zwemmen of tennis zijn sporten die jij als geen ander kunt. Je prestaties hangen hier niet af van een ander. Kun je daar ook niet boos op worden wanneer je verliest!

Je bent het liefst alleen
Vaak zeggen mensen dat je dan op een teamsport moet gaan. Maar vergeet dat. Je bent dan namelijk teveel bezig met hoe je overkomt op anderen en daardoor presteer je slecht. Paardrijden is wel iets voor jou. Heb je evengoed een maatje waarbij je niet perse de allerleukste of knapste hoeft te zijn. Ben je iets avontuurlijker? Probeer dan surfen eens!

READ NEXT:
Zó laat moet je sporten om gewicht te verliezen
WOW: 10 minuten sporten is genoeg voor vetverlies
Van sporten word je slimmer!

Source: Fitness