Zo voorkom je spijt van je tattoo

Een tattootje hier, een tattootje daar.. Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld. Niet alleen motor dudes en stoere figuren lopen meer rond met een portie ink op hun lijf. De tijd van de tramp stamp is voorgoed voorbij (als het aan ons ligt in ieder geval). Een fijne tatoeage hoeft namelijk helemaal niet ordinair te zijn. Heb jij er al eentje of zit je er aan te denken één te laten zetten? Dan moet je hier  wel eerst héél goed over nadenken. Want je wilt natuurlijk geen spijt krijgen! Hoe je dit nou kunt voorkomen? Lees gauw de volgende tips..

Zo voorkom je spijt van je tattoo!

Emotionele staat
Is het net uit met je lover of ben je juist helemaal hoteldebotel? Ga dan niet gelijk een tattoo zetten! In een emotionele bui kun je namelijk gekke dingen doen. En rondlopen met naam van je ex-lover is natuurlijk ook niet alles.. (zal je toekomstige vriendje ook niet héél blij van worden gokken we).

Take your time
Heb je het perfecte design bedacht? Wacht dan nog even een maandje of twee voordat je de tattoo echt laat zetten. Show je idee aan je familie en vrienden en luister goed naar hun mening. Ook kun je een plak tattoo bestellen. Deze is gelukkig gewoon afwasbaar waardoor je eindeloos kunt experimenteren. En ben je na een paar maanden nog steeds helemaal overtuigd van je tattoo? Dan kun je eindelijk een afspraak maken!

Bepaal de plek
Nog een belangrijk puntje: de plek van je tattoo. Denk eraan dat de plekken waar de huid heel soepel is (zoals boobs en billen) kunnen veranderen waardoor ook jouw geliefde tattoo zal vervormen. Vind je je buik een leuke plek? Bedenk dan wel even of je van plan bent kinderen te krijgen. Dan kan je mooie ink namelijk ineens veranderen in een grote inktvlek. Ook je schouders zijn een bedenkelijke plek. Het is natuurlijk heel erg mooi maar deze plek krijgt in de zomer vaak een overdosis aan zon te zien. Hoe vaak ben je wel niet verbrand op je schouders? De zon kan ervoor zorgend at je tattoo gaat vervagen en minder mooi wordt. En bedenk ook altijd even wat voor baan je wilt of hebt. Is het bijvoorbeeld niet toegestaan om tattoo’s te showen? Ga dan voor een plek die je makkelijk kunt bedekken. Zoals je rug, zij, been, nek (onder je haren)..

Zeker?
Ben je er helemaal zeker van dat je ’m gaat laten zetten? Doe dan altijd nog even een laatste check.. Check, check, dubbelcheck de spelling, grammatica en de betekenis van je tattoo. Je zou het niet denken maar er worden ontzettend veel kleine spellingsfouten gemaakt bij tatoeages. En hoe voorschut zou dat wel niet zijn? Laat je trots je tattoo zien, blijkt dat er een foutje inzit. En er is niet even een delete knop die dit kan verwijderen.

Tatoeëerder
And last but not least: doe heel goed research naar verschillende tattoo shops. Let goed op of de winkel wel de juiste vergunningen heeft (check op http://veiligtatoeerenenpiercen.nl/ welke studio’s een vergunning hebben) en of de tatoeëerders veel ervaring hebben. Dit is namelijk super belangrijk! Een tatoeëerder met tattoo’s? Helemaal goed! Hij of zij weet namelijk hoe het voelt en kan er daardoor beter mee omgaan. Ga niet af op de goedkoopste maar op de beste!

Inspiratie opdoen?
De allermooiste inspiratie voor je eerste tattoo
Inspiratie voor een zussen tattoo