Fabeltjes over afvallen

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat iedereen goede voornemens heeft, waaronder afvallen. We houden ons aan allerlei regeltjes en geloven er sterk in. Maar sommige dingen zijn niet helemaal waar… Daarom speciaal voor jou: drie fabeltjes over afvallen!

Uithongeren
“Als je wilt afvallen, moet je stoppen met eten”. Nee, nee en nog eens nee! Dit is absoluut niet waar! De meeste mensen die willen afvallen stoppen rigoureus met dingen eten, maar dit is helemaal niet goed voor je. Het lijkt even te werken, maar heeft uiteindelijk het tegenovergestelde effect. Vasten leidt tot weinig energie, een laag metabolisme en mood swings. Eet gezond en kleine porties om fit te blijven!

Koolhydraten
Vaak denken mensen dat koolhydraten ervoor zorgen dat je juist aankomt. Natuurlijk kun je fridrank, sapjes en koekjes beter laten staan, maar het eten van groenten, bonen, aardappelen en volkoren producten geeft je een vol gevoel en zo zul je op een dag minder eten. Kortom, je hoeft echt niet alle koolhydraten te schrappen als je wilt afvallen! Eet het gewoon met mate.

Calorieën
Soms denken mensen dat alle calorieën hetzelfde zijn, maar dit is zeker niet waar! Een pasta met 100 kcal is niet hetzelfde als tonijn met 100 kcal. Alles wat je eet, verwerkt je lichaam op een andere manier. Je gebruikt meer energie om proteïne te verwerken dan vet en koolhydraten. Maar door proteïne te eten/drinken heb je langer een voller gevoel dan bij vet en koolhydraten.

Kortom, honger jezelf niet uit, blijf koolhydraten eten (maar niet teveel en wel de goede!) en denk eraan dat niet alle calorieën hetzelfde zijn. Beweeg daarnaast veel en dan moet het écht wel lukken. Succes!

READ NEXT
> Sporten als je niet wil sporten; dit zijn de oefeningen!
> Met deze items krijg je zin om te gaan sporten
> Dit is wat je absoluut niet moet doen na het sporten!