Fashion editor tips om VEEL te besparen op kleding

Is het getal dat onderaan jouw online winkelmandje staat ook altijd hoger dan het bedrag op je bankrekening? Dat probleem hebben wij nou ook altijd.. Wij delen onze tips om te besparen op kleding. Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk..

Wacht tot de sale

Dat moment dat je die jas die je een paar weken geleden kocht, ineens ziet hangen tussen de sale. Met 50 procent korting. Zo pijnlijk. In de sale kun je onwijs veel besparen maar je loopt natuurlijk wel het risico dat het item snel weg is. Om geld te besparen, zul je daarom risico’s moeten nemen. Lees de volgende tip om in te schatten op welk moment je het item moet kopen.

Kijk naar de maten

Houd (vooral bij het sale-shoppen) rekening met je maat: de meest gangbare maten zullen natuurlijk het snelst uitverkocht zijn. Heb je kleinere of grotere voeten dan de meeste vrouwen? Dan kun je die mooie laarzen beter nog even laten liggen. Vaak lopen de kortingen in de sale namelijk steeds verder op. Kijk ook naar welke maten er nog beschikbaar zijn. Als alle maten er nog zijn, kun je wat meer risico nemen en je koop nog even uitstellen. Heb je wel misgegrepen? Lees hier wat je kunt doen om het uitverkochte item terug te vinden.

Word een AliExpress pro

Op AliExpress kun je bijna álles kopen voor een veel lagere prijs dan je normaal betaalt. Om de beste koopjes te vinden, moet je goed zoeken. Dit kost je misschien wat tijd maar dat is het ook zeker waard. Ben je ergens naar op zoek? Wees dan creatief met zoekwoorden. Een ander woord kan er namelijk voor zorgen dat je veel meer zoekresultaten krijgt. Ben je op zoek naar een namaak-item? Zoek dan niet op de merknaam, die mogen verkopers namelijk niet gebruiken. Vind hier nog meer tips om de beste fashion schatten te vinden.

Koop je kleding tweedehands

Tweedehands kleding kopen is echt alles behalve suf, het is juist hip. Behalve dat je goede kwaliteit kleding kunt vinden voor een lagere prijs, is het ook nog eens goed voor het milieu. Ook kun je vaak uniekere items vinden en sommige kledingstukken zijn zelfs nog nooit gedragen. Zonde toch, als die pareltjes alleen maar in de kast hangen? Op deze websites kun jij de mooiste tweedehands kleding kopen én verkopen.

Zie het als een spelletje

Zie het als spelletje om je items goedkoper aan te schaffen. Lukt het een keertje niet, of grijp je een keer mis? Baal dan niet te erg, dat kan natuurlijk een keertje gebeuren. Denk dan aan al die items die jij wél goedkoper hebt kunnen shoppen..

Houd Monstyle in de gaten voor sample sales

Bij een sample sale kun je teveel gemaakte kleding, schoenen of accessoires van een bepaald merk shoppen voor een veel lagere prijs. Ze worden het hele jaar door gehouden en worden van tevoren aangekondigd of zijn op uitnodiging. Het is vooral de kunst om de sales te vinden van jouw favoriete merken. Maar hier helpen wij jou graag een handje bij. In maart en april vinden er weer veel sample sales plaats, dus houd MonStyle goed in de gaten. Of kijk hier even voor online sample sales.

Dit is dus hoeveel wij gemiddeld uitgeven aan kleding:
> OMG! Vrouwen geven schandálig veel uit aan kleding

Gooi deze items nooit weg!
> 5 fashion items die je nooit weg moet gooien, volgens de geschiedenis!

Dit is dé vraag die je jezelf wilt stellen tijdens het shoppen:
> De enige vraag die jij jezelf zou willen stellen tijdens het shoppen