Fashion Styling: 5 tips om je ’s ochtends snel aan te kleden

‘Vooruitdenken’ is denk ik de zin die ik het meeste gehoord heb van mijn vader (naast, natuurlijk ‘ik hou van jou’…). Te pas en te onpas roep ik ‘m dan ook op kantoor, waar we de hele dag bezig zijn met fashion styling en het belangrijk is om vooruit te denken (wat als iets niet past, wat als het weer ineens verandert, wat als….) en overal alternatieven voor te hebben.

Met m’n eigen outfits was ik niet zo’n vooruit-denker. Ik begreep het nooit zo goed dat mensen ’s avonds een outfit klaarleggen voor de volgende dag: je weet dan toch nog helemaal niet hoe je de volgende ochtend wakker wordt en waar je zin in hebt? Omdat ik wel gek werd van de ‘keuzestress’ (talking about a First World problem….) ben ik een tijdje gaan testen of ‘vooruitdenken’ ook werkt voor mijn eigen outfits en ik ben hooked. Hierbij mijn tips om ’s ochtends binnen no time stylish de deur uit te kunnen:

Kies je outfit de avond van tevoren al uit

De truc die voor mij goed werkt, is om niet één, maar twee outfits klaar te hangen, liefst zo verschillend mogelijk zodat ik altijd iets heb hangen wat bij mijn ‘mood’ van de dag past. Omdat je ’s avonds net iets meer rust heb dan ’s ochtends worden je outfits iets uitgedachter. Denk van tevoren ook na hoe je dag er uit zal gaan zien: zit je op kantoor of ben je de hele dag aan het rondrennen? Dolblij word ik, nu mijn setjes klaar hangen op .

Hang foto’s van al je mogelijke outfits binnenin je kastdeur

Ultieme zondagmiddagbesteding: al je outfits fotograferen (doe het zonder ‘je hoofd’, dat maakt dat je iets neutraler naar je looks kunt kijken), uitprinten en aan de binnenkant van je kastdeur of (lucky you) in je walk-in-closet hangen. Zo heb je altijd inspiratie, ook als je een keer unprepared bent.

Organiseer je accessoires

Overzicht is de key! Als je in één oogopslag kunt zien wat je hebt, is de kans groter dat je het ook daadwerkelijk in zet en draagt.

Hang je jassen ergens anders dan de rest van je kleding

Twee redenen: als je jassen dichtbij je voordeur hangen kun je snel checken of het weer inderdaad doet wat je bedacht hebt (en zo niet: snel nog switchen naar een ander exemplaar). Daarnaast is je kast zo niet overvol en houd je (als je niet vooruitgedacht hebt…) ook tijdens een stress-ochtend iets meer overzicht.

Switch de inhoud van je tas ’s avonds al

Ben je iemand die elke dag een andere tas draagt? Hevel de inhoud van je favorite du jour dan ’s avonds al naar je new-best-friend-to-go-with. Zo weet je zeker dat je parfum, autosleutel, huissleutels, bankpasjes, eight hour cream, telefoonoplader, notitieboekje, pen, make-uptasje  alles ook echt in je tas zit de volgende dag. Happy Fashion Styling! 😉