FEIT: Bier is dus door vrouwen uitgevonden (!)

Tegenwoordig zijn echt niet alleen mannen bierdrinkers. Er zijn genoeg vrouwen die in de kroeg het liefst een biertje bestellen, maar de bierindustrie richt zich toch vooral op mannen. Maar vroeger (ja, echt heel lang geleden) was dit heel anders. Het is zelfs zo dat bier zonder vrouwen waarschijnlijk nooit had bestaan. Die mannen mogen ons dus wel dankbaar zijn! Dit is hoe het precies zit:

Een klein beetje geschiedenis..

In The Telegraph verscheen een artikel over de geschiedenis van bier. Volgens de auteur Jane Peyton is bier uitgevonden door vrouwen. En niet alleen dat, duizenden jaren lang waren wij vrouwen de enigen die bier brouwden én dronken. Bier was een hele speciale drank, die zelfs gezien werd als een geschenk van een godin.

Pas in de 18e eeuw kwam hier verandering in. Door de industriële revolutie kwam er toen namelijk een makkelijkere manier om bier te brouwen. Hierdoor werd de drank minder exclusief en zijn ook mannen bier gaan drinken. Heel langzaamaan is bier toen een mannendrank geworden. Dus vertel je vriend, vader of neef maar eens: we were first! Vinden ze vast heel leuk om te horen (of niet). Want dit is natuurlijk weer keihard bewijs dat ze niet zonder ons kunnen.

Toch meer een wijnliefhebber?
> Het accessoire dat iedere wijn lover wil hebben

Een kater voorkomen? Dan wil je dit lezen:
> Van welk drankje krijg je een ergere kater?

Dit zijn de drankje met weinig calorieën:
> Drinken tijdens je dieet? Dit MAG je bestellen

 

PHOTO CREDITS: IRIS