Fijn wakker worden? Dit is beter dan koffie!

Velen van ons beschouwen een kopje koffie als het allérfijnste begin van de dag. Het geeft ons een energie boost, waardoor we er tegenaan kunnen (run the world!). Maar heb je ooit gehoord van een koffie smoothie? (Yes, die bestaat dus!). Laat je kopje koffie (in de ochtend) maar zitten, want in deze smoothie zit én je koffie én je ontbijtje. What a great way to start your day, right?

Koffie smoothie: bekijk hieronder het filmpje!

Ingrediënten

– een banaan

– twee kopjes koffie (of één espresso)

– 100 tot 200 ml. magere (soja)melk

– een kopje havermout

– twee theelepels kaneel

– een theelepel honing

– een blokje zwarte chocola (met meer dan 70% cacao)

– ijsblokjes

Bereiding

Snij de avond van tevoren, een banaan in plakjes (bewaar het in een bakje) en laat het een nachtje in de vriezer staan. De volgende ochtend zet je eerst de twee kopjes koffie (of één espresso), die je daarna samen met met de (soja)melk, havermout (wat heeft dit goedje toch veel voordelen…), honing, en de chocola in de blender doet. Als alle ingrediënten goed door elkaar gemixt zijn, zet je het eventjes in de vriezer (zodat het kan afkoelen). Als het in de vriezer staat dan ga je verder met de rest van je ochtendroutine. Zodra je gedoucht (zorg dat je deze fouten in ieder geval niet gemaakt hebt) bent, je make-up weer op je gezicht zit (met deze snelle beauty routine) en je haren weer netjes zitten (Parisian style!) ga je verder met je healthy coffee smoothie. Doe de bevroren plakjes banaan en ijsblokjes bij de rest van je smoothie in de blender en mix het tot een glad mengsel. Schenk alles in een groot glas en strooi er een beetje kaneel bovenop. Enjoy your smoothie!

Op deze manier kun je gezond (en met een hele hoop power) je dag beginnen, zonder dat je geld uitgeeft aan je iced caramel macchiato van de Starbucks.