Flared Jeans: Go or No?

Knappe jongen die mij uit m’n skinny jeans krijgt. Ik ben er de afgelopen tien jaar langzaam maar zeker mee vergroeid: je zou bijna wel van een samensmelting kunnen spreken. Mijn skinny’s en ik, dat is échte liefde. We begrijpen elkaar en wie ons los wil wrikken zal met een schoenlepel (en misschien wel een flinke schaar moeten komen) om ons uit elkaar te halen. Heus, ik heb weleens een flared jeans gepast. En ja, ik zie dat ik er ellenlange benen van krijg en nou ben ik been wise al niet geheel onbedeeld. Het grote verschil tussen een skinny en een flared jeans is voor mij dan ook niet wat het fysiek voor me doet, maar hoe ik me er in voel. Een skinny jeans lijkt te zeggen: hallo-rock-‘n-roll-meisje-die-niet-al-te-hard-nadenkt-over-haar-outfit en een flared jeans riep vooralsnog steeds: o-help-nu-zie-ik-er-ineens-boho-uit-en-moet-ik-dan-ook-oorbellen-in-en-plateauzolen-aan?

Maar eerlijk is eerlijk. Als ik Hilary Rhoda zie tijdens de najaarspresentatie van Frame Denim, ben ik al bijna om. Flared jeans hoeven helemaal niet super boho te zijn: er bestaat een mix tussen super rock and roll en de ‘O that seventies’ show en die lijkt de ultieme belichaming te vinden in….Hilary Rhoda voor Frame Denim. De nieuwe flared jeans zijn iets minder hysterisch wijd aan de onderkant en misschien dat dit de overgang wat makkelijker maakt. Geef me deze zomer nog even, maar ik denk dat je me dit najaar (de zomer gebruik ik om mijn skinny jeans voorzichtig in te lichten dat ik er een affaire op na ga houden) gaat zien in flared jeans. Flared pantalons misschien zelfs ook wel.

De kunst, voor mede niet-boho-meisjes zit ‘m denk ik in de afstyling. Doe niets anders dan je normaal gesproken zou doen met je skinny jeans (alhoewel combat boots onder flared jeans een minder goed idee zijn) en je zit goed. Simpel T-shirtje of blousje, hak en je bent….Hilary Rhoda.

beeld
Shop de items hier:

Zwart  | Wit  | Raw denim | Lichte wassing  |