Geheimen van vrouwen die mooi verouderen

Wanneer het gaat over mooi oud worden, gaat het niet alleen om goede genen. Het kiezen van de juiste anti-aging ingrediënten, weinig stress en het juiste voedsel speelt ook een grote rol in het behouden van een jeugdige uitstraling. Deze tien dingen zorgen dat jij er jong uit blijft zien en dat je je ook zo voelt.

Wees ijverig met je skincare routine
Kies voor dagelijkse producten die peptiden bevatten. Die stimuleren de productie van collageen en voorkomen fijne lijntjes. Voeg ook gelijk een oogcrème aan je routine toe. Dit omdat de huid rondom je ogen super dun is en weinig olie bevat. Als je die huid niet goed verzorgd komen kraaienpootjes eerder op. Ingrediënten als cafeïne en nicotine zorgen voor minder puffiness en verminderen lijntjes, rimpels en donkere kringen.

Denk goed na over je make-up
Poeder foundations en andere zware make-up producten kunnen in de rimpels rond je ogen en mond trekken, waardoor fijne lijntjes geaccentueerd worden. Dat wil natuurlijk niemand! Ruil de poeders voor je gezicht in voor een getinte moisturizer en kies voor crème producten zodat je kleur en dekking krijgt zonder dat je huid uitgedroogd wordt. Dit kan namelijk rimpels veroorzaken.

Gebruik al-tijd zonbescherming
Een zonnefactor biedt bescherming voor je huid tegen bijvoorbeeld verkleuring. Gebruik ieder uur een SPF50 die zowel UVA als UVB straling tegenhoudt als je in de zon zit. Draag ook een knappe hoed, je kunt nooit beschermd genoeg zijn!

Zorg dat je haar veranderingen voor bent
Hormoonveranderingen kunnen ervoor zorgen dat je haar dunner en broos wordt. Gebruik hydraterende en voedende shampoos en conditioners om je lokken sterk en zacht te houden. Zoek ook naar een borstel die beschadiging voorkomt. Supplementen zoals Vitamine B en Biotine kunnen je haar ook vol en gezond houden.

Vind een haarstijl die jou flatteert
Wist je dat de juiste haarstijl je jonger doet lijken? Echt waar! Een zachte schuine pony kan bijvoorbeeld rimpels op je voorhoofd verbergen.

Houd je tanden wit
Je tanden worden met de jaren grijzer en geler door het drinken van thee, koffie en rode wijn. Door je tanden wit te houden en bijvoorbeeld regelmatig te bleken behoud je een jonge uitstraling.

Zorg dat je niet te veel stress hebt
Stress kan een grote invloed hebben op je hersenen, je bloeddruk en je slaapgewoontes. En daarvan ga je er allemaal ouder uitzien. Doe bijvoorbeeld één keer per week een yoga of meditatie sessie om je humeur een boost te geven en je gedachten te kalmeren.

Beperk je slechte gewoontes tot een minimum
Veel alcohol kan fijne lijntjes, rosacea, acne en rimpels triggeren. En al die dingen zorgen voor veroudering van de huid. Roken (en zelfs tweedehands rook) breekt collageen af, dit kan voor een losse en hangende huid zorgen. De zuigende beweging die je met je mond maakt wanneer je een haaltje van je sigaret neemt zorgt ook voor rimpels.

Eet de juiste dingen
Ze zeggen niet voor niets “Je bent wat je eet” je eetgewoontes maken een groot verschil in hoe je je voelt en hoe je verouderd. De antioxidanten en vitaminen in fruit en groentes houden je huid jonger. Omega 3 bijvoorbeeld heeft veel anti-aging voordelen, probeer dus twee keer per week iets te eten dat omega 3 bevat.

Slaap genoeg
Ze noemen het niet voor niets een ‘schoonheidsslaapje’ Als je slaapt wordt er door je lichaam een groeihormoon vrijgelaten dat collageen en elastine bijvult. Dit zijn de essentiële bouwstenen in het behoud van een jeugdige en gezonde huid. Zorg dat je 7 tot 9 uur slaapt per nacht.

Source: Tumblr