Gezond en lekker ontbijt voor onderweg

In de ochtend hebben we altijd haast en willen we het liefst onderweg ontbijten. Het is natuurlijk beter als je zelf wat maakt dan dat je iets onderweg haalt. Daarom hebben wij een recept gevonden voor een gezond ontbijt wat ook nog eens heel erg lekker is. Namelijk een oatmeal chocolate chip cookie. Deze zijn heerlijk, gezond en makkelijk te maken. En wie houdt er nou niet van chocola?

Wat heb je nodig?
– 100 gram havermout
– 90 gram volkoren
– 1 ½ bak poeder
– ¾ theelepel kaneel
– 
¼ theelepel zout
– 
1 ½ eetlepel kokosnoot olie of ongezouten boter. Gesmolten en gekoeld
– 63 gram gebakken banaan
– 1 theelepel vanille extract
– 3 eetlepels pure esdoorn siroop op kamertemperatuur
– 75 ml vetvrije melk
– 35 gram chocolate chips

Aan de slag!
Begin met het voorverwarmen van de oven op ongeveer 170 graden. Pak een bakplaat en leg hier bakpapier op. Mix de haver, bloem, bakpoeder, kaneel en zout samen in een kom. Mix in een andere kom de kokosnootolie, vanille en banaan. Maak hier een mooi prakje van en voeg de siroop en melk toe.

Voeg nu de twee mengsels in een kom samen. Roer dit tot het een mooi mengsel is. Voeg de chocolate chips er aan toe en roer dit er door heen. Laat dit tien minuten rusten. Schep nu kleine bolletjes uit het deeg en leg ze op het bakpapier. Druk ze mooi plat met een spatel. Herhaal dit tot het deeg op is.

Nu is het tijd om ze in de oven te stoppen. De koekjes moet ongeveer tussen de negen en elf minuten bakken. Laat ze hierna tien minuten afkoelen. Nu heb jij heerlijke breakfast chocolate chip cookies gebakken. Makkelijk om op te eten als je onderweg bent naar werk of school. Alvast eet smakelijk en bak ze!

 

Probeer nog meer leuke en makkelijke recepten.
No Bake Oreo Cheesecake
Zure matten ijsjes MET wodka

PHOTOCREDITS ANIGHTOWLBLOG