Gezond worden on a budget? Zo doe je dat

Je kent het wel: het is oudejaarsavond en je hebt jezelf beloofd om vanaf nu toch echt gezonder te leven, terwijl je net drie oliebollen achter de kiezen hebt en net iets teveel champagne naar binnen hebt gegoten. Gezonder leven is makkelijker gezegd dan gedaan, vooral omdat het best prijzig kan zijn. Maar vanaf nu heb jij dat excuus niet meer, je kan namelijk prima fit worden on a budget. En waarom zou je wachten tot het nieuwe jaar?

1. Sport buiten

Een simpele maar handige tip: sport buiten. Nu bedoelen we natuurlijk niet dat je in de stromende regen moet hardlopen, maar als het weer zich ervoor leent. Buiten sporten bespaart je geld wat je anders in de sportschool moet uitgeven. Sport je toch liever binnen of onder begeleiding? Bij sommige sportscholen kun je een proefles nemen of een abonnement voor een maand. Je kunt ook thuis bijvoorbeeld buikspieroefeningen of yoga doen. Vraag eventueel aan een vriendin of ze met je mee wil doen.

2. Ga voor budget activewear

Wie een leuke sportoutfit wil, hoeft zeker geen fortuin uit te geven. Bij winkels als H&M en ASOS vind je prima sportkleding voor een schappelijke prijs en van prima kwaliteit.

3. Frozen food

Als je gezonder wil leven, komt daar het een en ander aan groenten en fruit bij kijken. Als je veel wil inslaan, is vers fruit vaak onhandig, omdat het snel bederft. Bevroren fruit is een goede optie, omdat het goedkoper is. Vers fruit lijkt misschien gezonder, maar dat is het niet. Hoe langer het in de fruitschaal ligt, hoe minder voedingswaarden er uiteindelijk nog in zitten. Bij bevroren fruit blijven de voedingswaarden stabiel. Inslaan die hap dus.

4. De benen strekken

De makkelijkste tip die je maar kan bedenken: ga lopen. Neem de trap in plaats van de lift, loop als het even kan naar je werk (of pak de fiets), of maak een avondwandeling. Lopen is een effectieve manier om jezelf gezond te houden en op gewicht te blijven.

READ NEXT
>Fabels over gezond eten die je ECHT even wil weten
>Gezond eten zonder veel geld kwijt te zijn
>Gezonde snacks waardoor je vol zit tot het avondeten 

 

 

PHOTO CREDITS SOPHIE MAY