Hou je niet van sporten maar wil je wel je lichaam trainen? Dan wil je hier aan beginnen

We hebben dat gevoel allemaal wel eens: je WIL je lichaam gaan trainen maar je hebt er gewoon de energie niet voor. Je houdt eigenlijk gewoon niet zo van sporten en je snapt niet dat sommigen het voor elkaar krijgen om echt met regelmaat weer in de gym te staan. Wij weten waar je dan aan wil beginnen: een barre work out. Say what!? Je weet wel, zo’n houten leuning aan de muur die in balletzalen staat? Dat noem je dus een barre en als je hier een work out aan doet, train je je lichaam beter dan je ooit had gedacht.

De perfecte combinatie

Een barre work out combineert ballet, pilates, yoga én cardio in één. Dat belooft al veel goeds. Deze work out zorgt voor een strakker, fitter en meer gebalanceerd lichaam. Topmodellen zweren ook al jaren bij deze work out, onder andere onze eigen Doutzen Kroes. Je hoeft echt geen professionele ballerina te zijn om dit onder de knie te krijgen en je hoeft ook geen tutu aan, don’t worry. Je begint vaak met een warming up van een aantal minuten, daarna sta je het grootste gedeelte van de work out aan de barre en daarna doe je nog wat vloerwerk. Uiteindelijk sluit je de work out af met stretch oefeningen.

Waarom het werkt

Met een barre work out zorg je er voor dat je je spieren niet uitrekt, maar je wordt wel sterker. Je hebt weinig kans op blessures, omdat je je spieren minder belast. Er zijn verschillende oefeningen die je aan de barre kan doen. Het belangrijkste is dat je snelle en vloeiende bewegingen afwisselt met oefeningen waarbij je je lichaam stil houdt en waarbij je bepaalde spiergroepen aanspant. Doordat je meerdere spiergroepen traint, gaat je hartslag ook omhoog. Daardoor verband je weer meer vet! Over een win-win situatie gesproken.

Een sport waar je ook wel aan wil doen deze winter? Dat is deze:
De enige sport die je in de winter wil uitoefenen

Good to know:
Het enige wat je moet doen na een work out zodat hij echt werkt

Kantoorgym bestaat:
Sportoefeningen die je op je werk kan doen

PHOTO CREDITS: DEBIFLUE