RECEPT: Zo maak je een gezond broodje döner

HOE erg kijk jij altijd uit naar het moment dat je na het stappen met je vriendinnen naar de döner zaak kan gaan, om daar je favoriete late night snack van het menu te bestellen? Wij zeker wel. Die heerlijke, vette hap hoort gewoon bij jullie stap-avond (hierdoor heb je altijd honger na het stappen). Als je al eventjes op de dansvloer in de club hebt gestaan, verlang je er echt helemaal naar… Helaas is die vette hap niet mega gezond. Good news: we hebben een gezondere versie van het broodje döner kebab voor je gevonden. En hij smaakt MINSTENS zo lekker! Woehoe.

 

 

Dit heb je nodig (voor twee personen)

  • bruin brood
  • (vegetarische) döner
  • (vegan) knoflooksaus
  • sla
  • tomaat
  • komkommer
  • ui
  • peper

Zo maak je het

Doe het bruine brood in een tostiijzer of het onder een gril zodat het brood lekker knapperig wordt. Doe daarna een beetje knoflooksaus in het brood. Bak ondertussen de (vegetarische) döner in een pan totdat het gaar is. Vegetarische döner is nog gezonder. Breng het op smaak met peper. Vul hierna het brood voor de helft met sla, tomaat, komkommer en ui. Leg nu de döner over de sla en de groenten in het broodje. Doe er nog een beetje extra knoflooksaus overheen et voilà! Als je het helemaal gezond wil aanpakken, kan je vegan knoflooksaus proberen.

Nog meer recepten uitproberen? Bekijk ze hier:
RECEPT: brownies van zoete aardappel met chocolade topping
RECEPT: Deze HEERLIJKE Pad Thai maak je in 15 minuten
> RECEPT: Oreo cookie dough in 5 minuten