Goedkope schoenen mooi houden? Zo doe je het!

Is de tegenvallende kwaliteit van die super leuke cheap shoes voor jou een reden om ze niet te kopen? Ons advies: laat je niet tegen houden! Dankzij deze 6 tips gaan je goedkope schoenen een stuk langer mee. Je moet hierdoor uiteindelijk dan toch net iets meer geld investeren maar dat is het zeker waard! Ladies, take notes...

1. Gebruik beschermende spray
Voorkomen is beter dan genezen! Heb je besloten die leuke instappers niet links te laten liggen, maar toch aan te schaffen? Good you for!  Koop bij de schoenmaker een spray die je nieuwe muiltjes beschermt tegen vuil, water en vlekken en spuit ze direct na aanschaf in.

2. Neem de tijd om ze rustig uit te trekken
Zitten er veters in de schoenen? Neem de tijd om deze rustig los te maken, voordat je ze weer uittrekt terwijl je voet er nog half in zit. Hetzelfde geldt voor kleine ritsjes. Op deze manier forceer je namelijk de schoenen en raken ze sneller hun elasticiteit kwijt. Maak ze dus altijd los om te voorkomen dat je de schoen uitrekt. Easy-peasy!

3. Berg ze netjes op
Drukke week voor de boeg en zie je door de bergen kleding (en schoenen!) het bos niet meer? Probeer net iets meer tijd te nemen om je spullen netjes op te bergen. Zo blijven je producten langer mooi en heb je zelf ook meer overzicht. Daarnaast heb je dan meer tijd om leuke te dingen te doen dit weekend, waardoor je ook niet meer een half uur hoeft te zoeken naar je rechter pump, Assepoester…

4. Draag ze niet te vaak achter elkaar
Af en toe je schoenen rust te geven door ze niet te vaak achter elkaar te dragen geeft ze tijd om te ademen. Als je ze te veel achter elkaar blijft dragen zullen ze permanent hun originele vorm verliezen.

5. Vervang de zooltjes
Waarschijnlijk heb je er, net zoals wij, nooit op gelet, maar als je schoenen koopt let dan op de zooltjes die erin zitten. Als er bij aanschaf namelijk geen rubberen zooltjes in zitten, is het verstandig als je deze er gelijk in laat laat zetten bij de schoenmaker. Ze verbeteren het comfort en zorgen ervoor dat de schoenen niet te snel slijten.

6. Verzorg ze
Investeer in verzorgende crème en een suède borstel voor onderhoud. Dit zorgt ervoor dat ze hun originele glans behouden. Verwijder vuil gelijk met een vochtige doek en eventueel een mild schoonmaakmiddel.

Source: Sincerely Jules