Haal je kledingkast uit z’n winterdip

De maanden januari en februari zijn, op z’n minst gezegd, best pittig. Het voelt altijd een beetje alsof december niet alleen het einde van het jaar maar ook het einde van de winter is. In januari blijkt: niets is minder waar. Kou, regen, hagel, sneeuw of ijzel kunnen ons nog máánden teisteren. Daarnaast hebben we in december het ene feest na het andere en vallen we in de eerste week van januari in een behoorlijk zwart gat.

Niet alleen jij, ook je kledingkast heeft het zwaar te verduren in de eerste maanden van 2019. Werd je kast in december nog volgehangen met glitters, pailletten, goud en zilver, in januari en februari zijn het voornamelijk donkere, sobere en winterse items die je aankijken als je je kast open doet. Het moge duidelijk zijn: niet alleen jij, maar ook je kledingkast lijdt aan een serieuze winterdip.

Tijd voor verandering

Want als je kledingkast wat vrolijker wordt, zul je zien dat dit ook een positief effect heeft op je eigen gemoedstoestand. De basis van je garderobe mag best wat donkerder en sober zijn in de winter maar zorg dat je genoeg zogenaamde smaakmakers hebt om hier wat gezelligs van te maken. Accessoires kunnen je hierbij altijd helpen; schoenen in felle kleuren, tassen met een print of flinke statement sieraden kunnen iedere outfit ophalen.

Verder is het van het grootste belang dat je al die heerlijke feestitems die je in de maand december met veel plezier hebt gedragen, niet een jaar achter in je kast laat liggen. Je kunt tops met glitter, metallic schoenen of glimmende tassen het hele jaar door mixen met de rest van je garderobe om het geheel net wat spannender te maken. En de laatste (en misschien wel makkelijkste) manier om je kast weer blij te krijgen: gebruik kleur! Nee, je hoeft er écht niet als K3 bij te lopen, maar een beetje kleur hier en daar doet al wonderen. Je zult zien, met deze tips vliegen de laatste donkere maanden voorbij.