Hardlopen in de zomer? Zo blijf je koel

Ben jij zo’n die hard hardloper die zelfs in tropische temperaturen nog gaat sporten? Wij doen het je in ieder geval niet na en blijven liever op een terrasje zitten. Maar let je wel goed op je lichaam tijdens het sporten? Met warme temperaturen kan je lichaam veel sneller oververhit raken. Het is belangrijk dat jij jezelf goed koel houdt. Wij hebben de beste tips voor je gevonden hoe je dit het beste kan doen.

1. Gezichtscrème & bodycrème

Gebruik dit niet op warme dagen als je gaat hardlopen. Dit zorgt namelijk voor een extra vet laag op de huis. Hierdoor kan je lichaam niet zweten waardoor het geen warmte kwijt kan. Gebruik wel een zonnebrand die speciaal voor het sporten is. Zo kan je onderweg niet verbranden.

2. Drinken

Zorg ervoor dat je tijdens het sporten een grote fles water meeneemt. Dit is belangrijk om je lichaamstemperatuur op peil te houden. We willen natuurlijk niet dat je oververhit raakt.

 3. Hardloopkleding

Draag goede en ventilerende hardloopkleding zodat je lichaam alle warmte kwijt kan.

4. Middagzon

Vermijd de warmste tijd van de dag wat tussen 12:00 en 15:00 is. De zon schijnt dan op zijn felst en daar wil je echt niet in hardlopen. Ga daarom vroeg in de ochtend of later in de avond.

5. Loop rustiger

Het is veel te warm om je eigen records te breken. Dus doe het lekker rustig aan. Je wil niet oververhit raken.

6. Schaduw

Blijf zoveel mogelijk tijdens het hardlopen in de schaduw. Loop een mooi rondje onder de bomen. Draag ook een pet zodat je  niet steeds met je gezicht in de zon zit. Vergeet natuurlijk ook niet om je zonnebril te dragen. Zo kan je verder rennen zonder knijpende oogjes.

7. Sloot of fontein

Spring aan het eind van je training lekker in de fontein als dit kan. Zo kan je heerlijk afkoelen na je work-out. Of nog beter: ga lekker zwemmen. Hiermee gebruik je namelijk al je spieren en zo heb je minder last van spierpijn de volgende ochtend.

Voor als het weer iets minder tropisch is.
7 tips om sneller te worden met hardlopen

Denk jij hier ook altijd aan tijdens het hardlopen.
Gedachtes tijdens het hardlopen

 

PHOTO CREDITS EDDIE BAUER