Het antwoord op je witte benen probleem

Als de gebroeders Grimm auteur zouden zijn van dit artikel dan was het nu verder gegaan als een heel spannend-met-goede-afloop-Sneeuwwitje-verhaal, maar in real life schrijf ik het, gaat het over mij en vind ik mijn lelieblanke huid gewoon spierwit.

In de winter heeft dat nog een soort van iets sjiekigs, in de zomer heb ik een ontzettend witte benen probleem. Ik heb de afgelopen hittegolf (ik laat de discussie of het er echt een was voor het gemak maar even voor wat ie is) nog geen shorts gedragen en word redelijk krankjorum van de vraag: ‘Woooow…heb je het niet warm?’ als ik hardnekkig in mijn zwarte jeans blijf rondbanjeren.

Op witte benen zie je ieder onregelmatigheidje tachtig keer uitvergroot. Rood vlekje? Lijkt op een acne-explosie. Blauw lijntje? Alsof je een spatader hebt. Ieniemienie deukje in je huid? Alsof cellulitis een promotiestand bij je heeft genomen (het is niet voor niets dat de instant nummer 1 tip om je cellulitis te camoufleren, ‘bruin’ worden is).

Bruine benen staan gewoon veel lekkerder in de zomer, als je het mij vraagt. En ik ben geen aanhanger van de zonnebank en een groot voorstander van smeren, smeren, smeren (je kunt jezelf niet hard genoeg tegen schadelijke zonnestralen beschermen), dus van die twee weken strand moet ik het niet hebben. Sterker nog: Er. Gebeurt. Helemaal. Niets. Normaal gesproken ben ik dan ook de eerste die in een spraytancabine te vinden is als het twintig graden plus dreigt te worden, maar daar heb ik gewoon niet altijd tijd voor (en: gezien het fanatisme waarmee wij Nederlanders de weerberichten in de gaten houden, mag ik blij zijn als ik op het moment supreme überhaupt een plekje weet te bemachtigen).

Selftanning was nooit zo mijn ding (lees: vlekken, of erger: oranje) maar, (MEDE-MELKMEISJES, OPGELET!) daar was Marc Inbane, to the rescue. Een selftan die fijn sprayt (op verstuiving scoort ie al een 10), makkelijk in het gebruik (de handschoen red je van ongewenste strepen en vlekken) en de kleur is subtiel vakantiebruin. Na een paar uur zien je benen er uit alsof ze een lekker photoshopje hebben gehad. Daaahaaag, witte benen. Hallo, shorts! Hieronder shop je die fijne self-tanner.