Zo verwijder je die ene make-up vlek

Als je op je gezicht een make-up fout maakt, is dit met een wattenschijfje altijd wel op te lossen. Maar wat nou als je make-up per ongeluk op je kleding terecht is gekomen? Wij hebben DE manieren om die make-up vlekken er zó uit te krijgen!

Lipstick

Spray de lipstick vlek in met haarlak en laat dit tien minuten zitten. Dep de vlek met een spons en gooi het kledingstuk daarna in de was. Als je kleding niet in de wasmachine mag kun je een stuk tape gebruiken om de vlek daarop ‘over te brengen’. Je kunt ook babypoeder, krijt of baking soda gebruiken om vlekken van op-olie-of-wax-gebaseerde lipsticks te verwijderen.

Foundation

Poeder of vloeibare foundation rondom je kraag? No problemo. Gebruik shampoo of je vriend of je vader zijn scheergel en breng dit op de vlek aan. Laat dit een tijdje zitten en gooi het kledingstuk dan in de was. Shampoo en scheergel bevatten ingrediënten die ervoor zorgen dat de vlek verdwijnt.

Eyeliner

Heeft iemand met eyeliner op je spiegel geschreven? Grijp dan naar zout om de vlekken te verwijderen voordat je bijvoorbeeld Glassex gebruikt. Deze trick geldt ook voor lipstick vlekken op wijnglazen.

Zelfbruiner

Zelfbruinervlekken op je kleding of beddengoed? Spoel de aangedane plek dan eerst met koud water uit. Gebruik daarna een spons en afwasmiddel en behandel de vlek vanaf de andere kant van de stof (dus binnenstebuiten). Als de vlek hiermee niet verdwijnt kun je nog hetzelfde proberen met glycerine.

Dit is de tip voor koffievlekken
>Koffievlekken verwijderen doe je zo!

En kaarsvet, wijn en kauwgom verwijder je zo
>Zo verwijder je de meest voorkomende vlekken

 

PHOTO CREDITS: friends