Hét geheim waardoor je nooit meer een bad hair day hebt

Iedere ochtend en avond pak je hem weer, je haarborstel. Je borstelt je haren en hij doet zijn werk. Denk je. Helaas kan dit niet zo zijn. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten haartype die allemaal weer een andere borstel nodig hebben. Er is dus een grote kans dat jij de verkeerde borstel gebruikt voor je haren. Dit kan er voor zorgen jij je haar beschadigt en een bad hair day hebt. Om dit te voorkomen is het dus belangrijk dat je de juiste gebruikt. Welke bij jouw haar past vind je hieronder.

Deze borstel is geschikt voor jouw haar

Fijn haar

De borstels hebben ver uit elkaar geplaatste rubber haren die makkelijk door je haar glijden. Doordat er zoveel ruimte tussen de haren zitten, gaat lucht er sneller doorheen, wat ervoor zorgt dat je haar minder snel beschadigd tijdens het föhnen. Verder kan je voor dun en fijn haar ook een ronde borstel gebruiken. Hiermee kan je gemakkelijk wat meer volume in je haar kammen.

[show_shopthepost_widget id=”1941376″]

Dik haar

Dik haar kan wel tegen een stootje en kan je het beste borstelen met een borstel met haren.

[show_shopthepost_widget id=”1941391″]

Grof haar

Als je grof haar hebt en je wil de grove structuur eruit borstelen, kies van voor een ronde borstel met zwijnen en nylon haren. Deze haren verzorgen je haar gelijkmatig.

[show_shopthepost_widget id=”1941403″]

Krullend haar

Voor krullend haar, dat goed is behandeld, wordt een grove kam aangeraden. Een grove kam zorgt ervoor dat de klitten eruit gaan maar het haar niet plat komt te zitten.

[show_shopthepost_widget id=”1941395″]

Nat haar

Je weet natuurlijk wel dat het slecht is om je natte haren te kammen. Als jij je haar toch nat moet kammen zorg dan dat er een goede conditioner in zit. Verder kan je dan het best kiezen voor een Tangle Teezer. Hiermee kan je voorzichtig alle klitten eruit kammen zonder het te beschadigen.

Last van haar uitval?
> Met deze 4 tips kom je er vanaf

Moet je snel de deur uit en is je haar nog niet droog?
7 manieren om je haar sneller te laten drogen

 

PHOTO CREDITS: RANDOMMODELS_